General Knowledge Solved Practice Test from PCS Past Paper

General Knowledge Solved Practice Test From PCS Past Paper

General Knowledge Solved Practice Test from PCS Past Paper
1. What is the capital of Zimbabwe?
Ans: Harare
2. In which country Al-Tehrir square is located?
Ans: Egypt (Cairo)
3. Canton is city of which country?
Ans:
4. What is the origin of Lake Nile?
Ans: Lake Tana in Ethiopia …( Lake Victoria,)
5 .Which country has the largest Hydro (hydel) Power generating plant?
Ans: China
6 .Which Country Christopher Columbus belonged to?
Ans: Italy
7 Pythagoras belonged to which country?
Ans: Greece
8. Isaac Newton belonged to which country?
Ans: England
9. When did railway service start in India?
Ans: 1857
10 Mount Everest was named after Which Colonel?
Ans: George Everest (surveyor general of india)
11. what is the meaning of de-facto?
Ans: In reality or fact; actually
12 What is the meaning of faux pas?
Ans: It is a French word meaning a social blunder or indiscretion.
13 what is the meaning of carte blanche?
Ans: from French: blank paper
14 which is coldest planet?
Ans: Until it lost its planetary status in 2006, Pluto was the coldest, but now is Uranus has an outer temperature of -224 degrees Celsius
15 What is the name of planet with shortest day?
Ans: Jupiter.
16 Which book was written by Tolstoy?
Ans: War and peace
17 In which month Russian revolution was started?
Ans: February,1917
18 Russia launched its space mission to moon in 1957. Tell the date?
Ans: 4th October
19 Secretary General of UNO belongs to which country?
Ans: South Korea
20 International Court of Justice sits in?
Ans: The Hauge

General Knowledge Solved Practice Test From PCS Past Paper

5 thoughts on “General Knowledge Solved Practice Test from PCS Past Paper”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *