PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN

PPSC, SPSC, BPSC, KPKPSC, AJKPSC, FPSC, NTS, ENTRY TESTS, EXAM HELP

Lecturer Professor Jobs Help 2016-17 CTI Jos Help 2016-17 AEO Jobs In Punjab SchoolsHelp Educator Jobs Help 2016-17 Headmaster Headmistress Jobs Help 2016
ADVERTISEMENT

Mcqs of History of Indo Pakistan

Mcqs Of History Of Indo Pakistan

Mcqs of History of Indo Pakistan

(1). In which language Shah Wali Ullah translated the Holy Quran:

a). English
b). Persian
c). Turkish
d). none of these

(2). Indian National Congress was established in :

a). 1883
b). 1885
c). 1887
d). none of these

(3). Who was the Viceroy at the time of partition of Bengal :

a). Lord Caning
b). Lord Curzon
c). Lord Minto
d). none of these

(4). The Simla deputation was headed by :

a). Agha Khan
b). M.A. Johar
c). Syed Amir Ali
d). none of these

(5). Separate electorate was provided in :

a). 1909
b). 1919
c). 1935
d). none of these

(6). Who was the author of ‘My India Years’:

a). Lord Curzon
b). Lord Hardinge
c). Lord Mountbatten
d). none of these

(7). Sanghata Movement was started by:

a). Dr. Hergopal
b). Dr Moonje
c). Dr Swami
d). none of these

(8). Mopla revolt was started in:

a). 1920
b). 1921
c). 1922
d). none of these

(9). Who started the Home Rule Movement :

a). M. A. Jinnah
b). B.G. Tilak
c). Mrs. Annie Besant
d). none of these

(10). The subjects were divided into central and provincial by the Act of:

a). 1909
b). 1919
c). 1935
d). none of these

(11). The first Chief Justice of Pakistan was:

a). Abdur Rashid
b). Sajjad Ali Shah
c). Zafar ul Haq
d). none of these

(12). Treaty of Lausane was signed in :

a). 1921
b). 1922
c). 1923
d). none of these

(13). Muhammad Ali Jinnah joined the All India Muslim League in :

a). 1911
b). 1912
c). 1913
d). none of these

(14). Mauala Mohammad Ali Johar was the editor of :

a). Hindustan Times
b). Azadi
c). Comrade
d). none of these

(15). Who started the Shuddin Movement:

a). Nehru
b). Tilak
c). Gandhi
d). none of these

(16). Bande-Matram was a :

a). Anthem
b). Film
c). Novel
d). none of these

(17). Now or Never pamphlet was written by :

a). Agha Khan
b). Ch. Rehmat Ali
c). Mohammad Ali Jinnah
d). none of these

(18). The book ‘verdict on India’ was written by :

a). Beverlay Nickolas
b). Charles Nicholas
c). Peter Nicholas
d). none of these

(19). The first Round Table was held in :

a). London
b). Delhi
c). Lahore
d). none of these

(20). Famous Wardha scheme was about :

a). Culture
b). Education
c). Religion
d). none of these

Mcqs Of History Of Indo Pakistan

Updated: May 19, 2014 — 4:33 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN © 2016