PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN

PPSC, SPSC, BPSC, KPKPSC, AJKPSC, FPSC, NTS, ENTRY TESTS, EXAM HELP

Lecturer Professor Jobs Help 2016-17 CTI Jos Help 2016-17 AEO Jobs In Punjab SchoolsHelp Educator Jobs Help 2016-17 Headmaster Headmistress Jobs Help 2016
ADVERTISEMENT

ANALYTICAL REASONING Jobs TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation JOBS TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test

ANALYTICAL REASONING  Jobs TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation JOBS TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test

An editor must choose five articles to be published in the upcoming issue of an arts review. The only articles available for publication are theater articles F, G, H and J, and dance articles K, L, M and O.

At least three of the five published articles must be dance articles.
If J is chosen, then M cannot be.
If F is chosen, then J must also be chosen.

7.    If M is not chosen for the issue, which of the following must be chosen?

A.       F
B.       G
C.        H
D.       J
E.        K

8.    How many acceptable groupings of articles include J?

A.       One
B.       Two
C.        Three
D.       Four
E.        Five

9.    The choice of which article makes only one group of articles acceptable?

A.       F
B.       G
C.        J
D.       L
E.        M

10. If G is chosen for the issue, which of the fol­lowing must be true?

A.       J is not chosen
B.       Exactly three dance articles are chosen
C.        H is not chosen
D.       All four of the dance articles are chosen
E.        F is not chosen

Travelers may enter and remain in the Republic for up to 59 days. If a traveler is to stay for more than seven days, however, a spe­cial visa is required.

11. If the statements above are true, which of the following must also be true?

A.       A traveler who is staying in the Republic for 14 days must have a special visa
B.       Many travelers who stay in the Republic do not need visas
C.        Some travelers who stay in the Republic for more than seven days do not have the appropriate visas
D.       Travelers who stay less than seven days in the Republic do not need visas
E.        Travelers who merely pass through the Republic while this route to other destinations do not need visas

ANSWERS:
1D    2A    3C    4A    5C    6E    7E    8C    9A    10E    11A

ANALOGY
1.HEIGHT: MOUNTAIN

(A) Depth : Trench
(B) Shade : Tree
(C) Weight : Age
(D) Speed : Highway
(E) Mineral : Mine

Answer(A)

2.OBLIVIOUS : AWARENESS

(A) Comatose : Consciousness
(B) Serene : Composure
(C) Erudite : Knowledge
(D) Adroit : Skill
(F) Invigorate : Energy

Answer(A)

ANTONYMS

1.INDIGENOUS

(A) Modern
(B) Alien
(C) Ornamental
(D) Natural
(E) Conceal

Answer(B)

2.THERAPEUTIC

(A) Curative
(B) Injurious
(C) Medicinal
(D) Practical
(E) Slander

Answer(B)

Sample Math Questions
1.What is the average of positive integers from 1 to 100 inclusive?

(A) 49
(B) 49.5
(C) 50
(D) 50.5
(E) 51

Answer(D)

2.If x+y= 6, y+z= 7 , and x+z= 9 , what is the average of x , y and z ?

(A)113
(B)112
(C)223
(D) 11
(E) 22

Answer(A)

3.Aslam has 4 times as many books as Salman and 5 times as many as Javed. If Javed has more than 40 books, what is the least number of books that Aslam could have?

(A) 200
(B) 205
(C) 210
(D) 220
(E) 24

Answer(D)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN © 2016