PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN

PPSC, SPSC, BPSC, KPKPSC, AJKPSC, FPSC, NTS, ENTRY TESTS, EXAM HELP

Lecturer Professor Jobs Help 2016-17 CTI Jos Help 2016-17 AEO Jobs In Punjab SchoolsHelp Educator Jobs Help 2016-17 Headmaster Headmistress Jobs Help 2016
ADVERTISEMENT

Computer Networking Job TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation JOBS TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test

Computer Networking Job TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation JOBS TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test

In OSI network architecture, the dialogue control and token management are responsibility of
a. session layer
b. network layer
c. transport layer
d. data link layer
e. none of above

 

Question 2:
In OSI network architecture, the routing is performed by
a. network layer
b. data link layer
c. transport layer
d. session layer
e. none of above

 

Question 3:
Which of the following performs modulation and demodulation?
a. fiber optics
b. satellite
c. coaxial cable
d. modem
e. none of the above

 

Question 4:
The process of converting analog signals into digital signals so they can be processed by a receiving computer is referred to as:
a. modulation
b. demodulation
c. synchronizing
d. digitising

 

Question 5:
How many OSI layers are covered in the X.25 standard?
a. Two
b. Three
c. Seven
d. Six
e. None of above

 

Question 6:
Layer one of the OSI model is
a. physical layer
b. link layer
c. transport layer
d. network layer
e. none of above

 

Question 7:
The x.25 standard specifies a
a. technique for start-stop data
b. technique for dial access
c. DTE/DCE interface
d. data bit rate
e. none of above

 

Question 8:
Which of the following communication modes support two-way traffic but in only one direction at a time?
a. simplex
b. half duplex
c. three-quarters duplex
d. all of the above
e. none of the above

 

Question 9:
Which of the following might be used by a company to satisfy its growing communications needs?
a. front end processor
b. multiplexer
c. controller
d. concentrator
e. all of the above

 

Question 10:
What is the number of separate protocol layers at the serial interface gateway specified by the X.25 standard?
a. 4
b. 2
c. 6
d. 3
3. none of the above

 

Correct Answers:
1. a
2. a
3. d
4. d
5. b
6. a
7. c
8. b
9. e
10. d
The interactive transmission of data within a time sharing system may be best suited to
a. simplex lines
b. half-duplex lines
c. full duplex lines
d. biflex-lines
Question 2:
Which of the following statement is incorrect?
a. The difference between synchronous and asynchronous transmission is the clocking derived from the data in synchronous transmission.
b. Half duplex line is a communication line in which data can move in two directions, but not at the same time.
c. Teleprocessing combines telecommunications and DP techniques in online activities
d. Batch processing is the prefered processing mode for telecommunication operation.
Question 3:
Which of hte following is considered a broad band communication channel?
a. coaxial cable
b. fiber optics cable
c. microwave circuits
d. all of above
Question 4:
Which of the following is not a transmission medium?
a. telephone lines
b. coaxial cables
c. modem
d. microwave systems
Question 5:
Which of the following does not allow multiple uses or devices to share one communication line?
a. doubleplexer
b. multiplexer
c. concentrator
d. controller
Question 6:
Which of the following signal is not standard RS-232-C signal?
a. VDR
b. RTS
c. CTS
d. DSR
Question 7:
Which of the following statement is incorrect?
a. Multiplexers are designed to accept data from several I/O devices and transmit a unified stream of data on one communication line
b. HDLC is a standard synchronous communication protocol.
c. RTS/CTS is the way the DTE indicates that it is ready to transmit data and the way the DCW indicates that it is ready to accept data
d. RTS/CTS is the way the terminal indicates ringing
Question 8:
Which of the following is an advantage to using fiber optics data transmission?
a. resistance to data theft
b. fast data transmission rate
c. low noise level
d. all of above
Question 9:
Which of the following is required to communicate between two computers?
a. communications software
b. protocol
c. communication hardware
d. all of above including access to transmission medium
Question 10:
The transmission signal coding method of TI carrier is called
a. Bipolar
b. NRZ
c. Manchester
d. Binary
Answers:

1. b
2. d
3. d
4. c
5. a
6. a
7. d
8. d
9. d
10. a

Question 1:
Which data communication method is used to transmit the data over a serial communication link?
a. simplex
b. half-duplex
c. full-duplex
d. b and c
e. None of above
Question 2:
What is the minimum number of wires needed to send data over a serial communication link layer?
a. 1
b. 2
c. 4
d. 6
e. none of above
Question 3:
Which of the following types of channels moves data relatively slowly?
a. wide band channel
b. voice band challen
c. narrow band channel
Question 4:
Most data communications involving telegraph lines use:
a. simplex lines
b. wideband channel
c. narrowband channel
d. dialed service
Question 5:
A communications device that combines transmissions from several I/O devices into one line is a
a. concentrator
b. modifier
c. multiplexer
d. full-duplex line
Question 6:
How much power (roughly) a light emitting diode can couple into an optical fiber?
a. 100 microwatts
b. 440 microwatts
c. 100 picowatts
d. 10 miliwatts
Question 7:
The synchronous modems are more costly than the asynchronous modems because
a. they produce large volume of data
b. they contain clock recovery circuits
c. they transmit the data with stop and start bits
d. they operate with a larger bandwidth
e. none of above
Question 8:
Which of the following statement is correct?
a. terminal section of a synchronous modem contains the scrambler
b. receiver section of a synchronous modem contains the scrambler
c. transmission section of a synchronous modem contains the scrambler
d. control section of a synchronous modem contains the scrambler
e. none of the above
Question 9:
In a synchronous modem, the digital-to-analog converter transmits signal to the
a. equilizer
b. modulator
c. demodulator
d. terminal
e. none of aobve
Question 10:
Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?
a. narrow band channel
b. simplex lines
c. full duplex lines
d. mixed band channels

Answers


1. c
2. b
3. c
4. c
5. c
6. a
7. b
8. c
9. a
10. c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN © 2016