PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN

PPSC, SPSC, BPSC, KPKPSC, AJKPSC, FPSC, NTS, ENTRY TESTS, EXAM HELP

Lecturer Professor Jobs Help 2016-17 CTI Jos Help 2016-17 AEO Jobs In Punjab SchoolsHelp Educator Jobs Help 2016-17 Headmaster Headmistress Jobs Help 2016
ADVERTISEMENT

MS Excel , Computer Science Job TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation JOBS TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test

MS Excel , Computer Science  Job TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation JOBS TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test

101. You can zoom a worksheet

a. With the mouse pointer in Print Preview

b. With the zoom button on the Print Preview toolbar

c. With the Zoom command on the view menu

d. All of the above

102. You can not link Excel worksheet data to a Word document

a. With the right drag method

b. With a hyperlink

c. With the copy and paste special commands

d. With the copy and paste buttons on the standard toolbar

103. This type of software is similar to an accountant’s worksheet

a. Word processing

b. Database

c. Spreadsheets

d. Graphics

104. which function will calculate the number of workdays between 6/9/2004 and 8/12/2004?

a. Workday

b. Date

c. Networkdays

d. All of the above

105. Data marker on a chart are linked to data points in a worksheet, therefore,

a. You can automatically apply formatting to a data series

b. You can change the position of a data marker and automatically change the data point value in the worksheet

c. You can change a data print value and automatically are draw the chart

d. a and b

106. When you group worksheets

a. You can enter variable data on multiple worksheets at one time

b. You can print more than one worksheet at a time

c. You can enter common data, formats, and formulas on multiple worksheets at one time

d. b, and c

107. You can use the format painter multiple times before you turn it off by

a. You can use the format painter button only one time when you click it

b. Double clicking the format painter button

c. Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button

d. Pressing Alt key and clicking the format painter button

108. The default header for a worksheet is

a. Your name

b. The date and time

c. None

d. The sheet tab name

109. To drag a selected range of data to another worksheet in the same workbook, use the

a. Tab key

b. Alt key

c. Shift key

d. Ctrl key

110. When creating a vertical page break

a. The active cell must be A1

b. The active cell can be anywhere in the worksheet

c. The active cell must be in row 1

d. The active cell must be in column A

111. to activate the previous cell in a pre-selected range, press

a. the Alt key

b. the Tab key

c. the Enter key

d. none of above

112. When the formula bar is activated, you can see

a. The Edit Formula button

b. The Cancel button

c. The Enter button

d. All of above

113. In a worksheet you can select

a. The entire worksheet

b. Rows

c. Columns

d. a, b, and c

114. when you print preview a worksheet

a. the entire worksheet is displayed

b. the selected range is displayed

c. the active portion of the worksheet is displayed

d. a, b and c

115. You can group noncontiguous worksheets with

a. The group button on the standard toolbar

b. The shift key and the mouse

c. The ctrl key and mouse

d. The alt+enter key

116. Weight refers to

a. The print density of characters

b. The height of the printed character

c. Upright or slanted shape

d. The design and appearance of characters

117. When you link data maintained in Excel workbook to a Word document

a. The Word document cannot be edited

b. The Word document contains a reference to the original source application

c. The word document must contain a hyperlink

d. The word document contains a copy of the actual data

118. When you see a cell with a red triangle in the top right corner, what does this signify?

a. There is an error in the cell

b. There is a comment associated with the cell

c. The font color for text in the cell is red

d. A formula cannot be entered into the cell

119. To hold row and column titles in places so that they do not scroll when you scroll a worksheet, click 

the

a. Unfreeze panes command on the window menu

b. Freeze panes command on the window menu

c. Hold titles command on the edit menu

d. Split command on the window menu

120. Which of these is a quick way to copy formatting from a selected cell to two other cells on the same worksheet?

a. Use Ctrl to select all three cells, then click the paste button on the standard toolbar

b. Copy the selected cell, then select the other two cells, click style on the Format menu, then click Modify

c. Click format painter on the Formatting toolbar twice then click in each cell you want to copy the formatting to

d. All of above

121. To edit data in an embedded Excel worksheet object in a Word document

a. Use the Excel menu bar and toolbars inside the word application

b. Edit the hyperlink

c. Edit the data in a Excel source application

d. Use the Word menu bar and toolbars

122. Status indicators are located on the

a. Vertical scroll bar

b. Horizontal scroll bar

c. Formula bar

d. Formatting toolbar

123. You can open the scenario Manager dialog box by choosing scenarios from the ….. menu.

a. View

b. Insert

c. Format

d. Tools

124. You can open the Sort dialog box by choosing Sort from the ….. menu

a. View

b. Format

c. Tools

d. Data

125. when working in the page break preview, you can

a. view exactly where each page break occurs

b. add or remove page breaks

c. change the print area

d. all of above

126. A data map is helpful

a. When you have too much data to chart

b. To show a geographic distribution of data

c. To compare data points

d. To show changes in data over time

127. Rounding errors can occur

a. When you use multiplication, division or exponentiation in a formula

b. When you use addition and subtraction in a formula

c. Because Excel uses hidden decimal places in computation

d. When you show the results of formulas with different decimal places than the calculated results

128. You can copy data or formulas

a. With the copy, paste and cut commands on the edit menu

b. With commands on a shortcut menu

c. With buttons on the standard toolbar

d. All of the above

129. You can activate a cell by

a. Pressing the Tab key

b. Clicking the cell

c. Pressing an arrow key

d. All of above

130. Which of the following setup options can not be set in the page setup dialog box?

a. Printer selection

b. Vertical or horizontal placement

c. Orientation

d. Row and column titles

131. What term refers to a specific set of values saved with the workbook?

a. Range

b. Scenario

c. Trend line

d. What-if analysis

132. Got functions? No? You need the insert function dialog box. How do you get it?

a. Right click a cell and then click insert

b. Click the insert menu and then click function

c. Type = in a cell

d. All of the above

133. Which of the following describes how to select all the cells in a single column?

a. Right click on column and select Pick from list

b. Use data – text to columns menu item

c. Left click on the gray column title button

d. Pressing Ctrl + A on the keyboard

134. when you use the fill effects in the format data series dialog box, you can not

a. rotate text on the chart

b. select a fore ground color

c. select a pattern

d. select a background color

135. Paper spreadsheets can have all the same advantages as an electronic spreadsheet except which of the following?

a. Rows and columns

b. Headings

c. Speed

d. None

136. Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?

a. Save the workbook

b. Modify the worksheet

c. Enter text and data

d. Copy the worksheet

137. What’s a quick way to extend these numbers to a longer sequence, for instance 1 through 20?

a. Select both cells, and then drag the fill handle over the range you want, for instance 18 more rows

b. Select the range you want, include both cells, point to fill on the Edit menu, and then click down.

c. Copy the second cell, click in the cell below it, on the standard toolbar click the down arrow on the Paste button, and then click Paste Special

d. All of above

138. To insert three columns between columns D and E you would

a. Select column D

b. Select column E

c. Select columns E, F and G

d. Select columns D, E, and F.

139. To center worksheet titles across a range of cell, you must

a. Select the cells containing the title text and use the fill handle to center the text across a range of cells

b. Select the cells containing the title text and click on Center button

c. Select the cells in range containing the title text and use the Merge and Center tool

d. Widen the column

140. When integrating Ms-Word and Excel, Word is usually the

a. Server

b. Source

c. Client

d. None

141. Charts tips can

a. Show the formatting of a data label

b. Show the name of a data series

c. Show the value of data point

d. b and c

142. The Name box

a. Shows the location of the previously active cell

b. Appears t the left of the formula bar

c. Appears below the status bar

d. Appears below the menu bar

143. How do you change column width to fit the contents?

a. Single-click the boundary to the left to the column heading

b. Double click the boundary to the right of the column heading

c. Press Alt and single click anywhere in the column

d. All of above

144. when you work with large worksheets, you may need to

a. size the worksheet to fit on the specific number of pages

b. add and remove page breaks

c. specify only certain print areas

d. all of above

145. Hyperlinks cannot be

a. Special shapes like stars and banners

b. Drawing objects like rectangles ovals

c. Pictures

d. All can be hyperlinks

146. You can use the horizontal and vertical scroll bars to

a. Split a worksheet into two panes

b. View different rows and columns

c. Edit the contents of a cell

d. View different worksheets

147. What do we call a computer program that organizes data in rows and columns of cells? You might use this type of program to keep a record of the money you earned moving lawns over the summer.

a. Spreadsheet program

b. Database program

c. Word processor program

d. Desktop publisher program

148. You can add an image to a template by clicking the Insert Picture From File button on the …. Toolbar.

a. Standard

b. Formatting

c. Drawing

d. Picture

149. What function displays row data in a column or column data in a row?

a. Hyperlink

b. Index

c. Transpose

d. Rows

150. When you insert an Excel file into a Word document, the data are

a. Hyperlinked

b. Placed in a word table

c. Linked

d. Embedded

151. Except for the …… function, a formula with a logical function shows the word “TRUE” or “FALSE” as a result

a. IF

b. AND

c. OR

d. NOT

152. Macros are “run” or executed from the ….. menu.

a. Insert

b. Format

c. Tools

d. Data

153. You can open the consolidate dialog box byt choosing Consolidate from the ….. menu.

a. Insert

b. Format

c. Tools

d. Data

154. Each excel file is called a workbook because

a. It can contain text and data

b. It can be modified

c. It can contain many sheets including worksheets and chart sheets

d. You have to work hard to create it

155. Which types of charts can excel produce?

a. Line graphs and pie charts only

b. Only line graphs

c. Bar charts, line graphs and pie charts

d. Bar charts and line graphs only

156. How are data organized in a spreadsheet?

a. Lines and spaces

b. Layers and planes

c. Rows and columns

d. Height and width

157. What does the VLOOKUP function do?

a. Looks up text that contain ‘v’

b. Checks whether text is the same in one cell as in the next

c. Finds related records

d. All of above

158. Gridlines

a. May be turned off for display but turned on for printing

b. May be turned on or off for printing

c. The be turned off for display and printing

d. a, b and c

159. You can print only an embedded chart by

a. Moving the chart to a chart sheet before you print.

b. Formatting the chart before you print

c. Selecting the chart before you print

d. a and c

160. Which of the following is a correct order of precedence in a formula calculation?

a. Multiplication and division, exponential positive and negative value

b. Multiplication and division, positive and negative values, addition and subtraction

c. Addition and subtraction, positive and negative values, exponentiation

d. None of above

161. A function inside another function is called a ….. function.

a. Nested

b. Round

c. Sum

d. Text

162. How should you print a selected area of a worksheet, if you’ll want to print a different area next time?

a. On the file menu, point to print area, and then click set print area.

b. On the file menu, click print, and then click selection under print what

c. On the view menu, click custom views, then click add

d. All of above

163. Your German supplier still invoices for parts in Deutsche marks. How can you have Excel convert those sums to Euros?

a. On the Insert menu, click Symbol and from the currency symbols subset, select the Euro sign.

b. On the tools menu, click Add-Ins, and select the Euro Currency Tools check box

c. Apply a selected background color

d. All of above

164. Which function calculates your monthly mortage payment?

a. PMT (payments)

b. NPER (number of periods)

c. PV (present value)

d. All of above

165. If you are working in English (US), Chinese or Japanese, Excel 2002 can speak data as you enter it, to help you verify accuracy. How do you activate this feature?

a. Point to speech on the tools menu, and then click show text to speech toolbar.

b. Click validation on the data menu

c. Point to speech on the tools menu, and then click speech recognition

d. All of above

166. Which of the following methods can not be used to enter data in a cell?

a. Pressing an arrow key

b. Pressing the tab key

c. Pressing the Esc key

d. Clicking the enter button to the formula bar

167. Which of the following will not set text in selected cells to italics?

a. Pressing Ctrl + I on the keyboard

b. Using the Tools – Wizard – Web Form menu item

c. Using the Format – Cells – Font menu item

d. None of the above

168. Which of the following methods cannot be used to edit the content of cell?

a. Pressing the Alt key

b. Clicking the formula bar

c. Pressing F2

d. Double clicking the cell

169. Which of the following is not an option in the spelling dialog box?

a. Edit

b. Ignore

c. Ignore all

d. Change

170. You can quickly change the appearance of your work by choosing Auto Format from the …. Menu

a. Edit

b. View

c. Format

d. Tools

171. To protect a worksheet, you can choose Protection and the Protect Sheet from the ….. menu

a. Edit

b. Format

c. Tools

d. Data

172. You can open the Highlight Changes dialog box by choosing Track Changes from the …. Menu.

a. Edit

b. Insert

c. Format

d. Tools

173. Which of the following is not a worksheet design criterion?

a. Efficiency

b. Auditability

c. Description

d. Clarity

174. To copy cell contents using drag and drop, press the

a. End key

b. Shift key

c. Esc key

d. None of above

175. If you press …., the cell accepts your typing as its contents.

a. Enter

b. Ctrl + Enter

c. TAB

d. Insert

176. The autofill feature

a. Extends a sequential series of data

b. Automatically adds a range of cell values

c. Applies a boarder around selected cells

d. None of above

177. What is the keyboard shortcut (button or buttons to be pressed) for creating a chart from the selected cells?

a. F3

b. F5

c. F7

d. F11

178. you can use the formula palette to

a. format cells containing numbers

b. create and edit formulas containing functions

c. entered assumptions data

d. copy a range of cells

179. What Pivot Table toolbar button updates the data in a Pivot Table or Pivot Chart report if the source data chas changed

a. Format Report

b. Pivot Table

c. Refresh Data

d. Show Detail

180. What is an expression that tells how the numbers in a determined set of cells are to be calculated?

a. Formula

b. Field

c. Data

d. Query Correct Answer:

181. “Qtr 1, Qtr 2, Qtr 3” is an example of a

a. Formula

b. Function

c. Series

d. Syntax

182. You can edit existing Excel data by pressing the

a. F1 key

b. F2 key

c. F3 key

d. F4 key

183. The cell reference for a range of cells that starts in cell B1 and goes over to column G and down to row 10 is ….

a. G1-G10

b. B1.G10

c. B1;G10

d. B1:G10

184. A user wishes to remove a spreadsheet from a workbook. Which is the correct sequence of events that will do this?

a. Go to File-Save As – Save As Type – Excel worksheet

b. Right click on the spreadsheet tab and select DELETE

c. Right click on the spreadsheet and select Insert – Entire Column

d. None of above

185. What feature enables you to adjust or back solve the value in a cell to reach a desired outcome in a formula?

a. Goal Seek

b. Scenario Summary report

c. Forecasting

d. Trend line

186. what term describes a background that appears as a grainy, non smooth surface

a. gradient

b. pattern

c. solid

d. texture

187. Excel is a

a. Graphic program

b. None of these

c. Word processor

d. A spreadsheet

188. To create an interactive Pivot Table for the web, you use a Microsoft Office Web component called

a. HTML

b. Pivot Table Field List

c. Pivot Table List

d. Pivot Table Report

189. Which of the following is not a valid Zoom percentage in Excel?

a. 10

b. 100

c. 300

d. 500

190. The spelling tool is placed on ______ toolbar

a. Standard

b. Formatting

c. Drawing

d. Reviewing

191. If you need a text to show vertically in a cell. How will you achieve this?

a. Choose Vertical on Text alignment in Format Cells dialog box

b. Choose 90 Degrees in Orientation of Format Cells dialog box

c. Choose Distributed from the Vertical drop down list of Format Cells dialog box

d. Choose Center Across Selection from Horizontal combo box in Format Cells dialog box

192. Can you set 0.5 inch left indentation for a cell in Excel?

a. Excel does not have indentation feature

b. You can specify indentation only if you turn the rulers on

c. Indentation can be set from Format Cells dialog box

d. The indentation can be specified only when printing

193. You can automatically adjust the size of text in a cell if they do not fit in width by

a. Double clicking on the right border of column header

b. From Format choose Columns and then Autofit Selection

c. From Format Cells dialog box mark Shrink to fit check box

d. All of above

194. Formatting a cell in Currency, you can specify

a. Decimal Places

b. Currency Symbol

c. Both of above

d. None of above

195. Formatting a cell in Number format you can’t set

a. Decimal Places

b. Use 1000 separator

c. Negative numbers

d. Currency Symbol

196. What is entered by the function =today()

a. The date value for the day according to system clock

b. The time value according to system clock

c. Today’s date as Text format

d. All of above

197. Which function will you use to enter current time in a woksheet cell?

a. =today()

b. =now()

c. =time()

d. =currentTime()

198. Special category of Number tab in Format Cells dialog box can be used to apply formats like

a. Zip Code

b. Phone Number

c. Both of above

d. None of above

199. Merge cells option can be applied from

a. Format Cells dialog box Alignment Tab

b. Formatting toolbar

c. Both of above

d. None of above

200. Pre-made sheet formats like Simple, Classic, Accounting, Colorful et can be applied from

a. from Fromat >> Cells

b. from Format >> Autoformat

c. from Table >> Autoformat

d. All of above

101 – d 102 – d 103 – c 104 – d 105 – b 106 – d 107 – b 108 – c 109 – d 110 – c
111 – d 112 – d 113 – d 114 – d 115 – c 116 – a 117 – b 118 – b 119 – b 120 – c
121 – a 122 – c 123 – d 124 – d 125 – d 126 – b 127 – a 128 – d 129 – d 130 – a
131 – b 132 – b 133 – c 134 – a 135 – c 136 – d 137 – a 138 – c 139 – c 140 – c
141 – d 142 – b 143 – b 144 – d 145 – d 146 – b 147 – a 148 – d 149 – c 150 – b
151 – a 152 – c 153 – d 154 – c 155 – c 156 – c 157 – c 158 – d 159 – d 160 – d
161 – a 162 – b 163 – b 164 – a 165 – a 166 – c 167 – b 168 – a 169 – a 170 – c
171 – c 172 – d 173 – c 174 – d 175 – a 176 – a 177 – d 178 – b 179 – c 180 – a
181 – c 182 – b 183 – d 184 – b 185 – d 186 – a 187 – d 188 – d 189 – d 190 – a
191 – b 192 – c 193 – c 194 – c 195 – d 196 – a 197 – b 198 – c 199 – a 200 – b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN © 2016