PPSC HEADMASTER-HEADMISTRESS INTERVIEW IMPORTANT QUESTIONS, PAST INTERVIEW EXPERIENCE, 2015-16

PPSC HEADMASTER-HEADMISTRESS INTERVIEW IMPORTANT QUESTIONS, PAST INTERVIEW EXPERIENCE, 2015-16
PPSC HEADMASTER-HEADMISTRESS INTERVIEW IMPORTANT QUESTIONS, PAST INTERVIEW EXPERIENCE, 2015-16

PPSC, PUNJAB PUBLIC SERVICE COMMISSION, ADVERTISEMENT NO 3-2015, PUNJAB POLICE JOBS 315 SUB INSPECTOR, SI, BS 14 JOBS 2015, LAHORE, SHEIKHOPURA, GUJRANWALA, RAWALPINDI, SARGODHA, FAISALABAD, SAHIWAL, MULTAN, BAHAWALPUR, DG KHAN, COMPLETE ADVERTISEMENT, AGE LIMIT, REQUIREMENTS, QUALIFICATION, PHYSICAL REQUIREMENT, LAST DATE, GUIDE BOOKS, SAMPLE PAPERS, PAST PAPERS, COMPLETE SYLLABUS, SOLVED MCQS HELPING MATERIAL, INTERVIEW HELP, HOW TO APPLY, TEST PATTERN, TOTAL NUMBER OF SEATS, FULL HELP AND DETAILS, 2015

CLICK ANY LINK TO VIEW DETAILS

 

COMPLETE ADVERTISEMENTS

SUB-INSPECTOR EXAM SYLLABUS

SUB-INSPECTOR APPLY ONLINE

SUB-INSPECTOR PAST PAPERS

SUB-INSPECTOR SAMPLE PAPERS

SUB-INSPECTOR SOLVED MCQS

SUB-INSPECTOR INTERVIEW HELP

SUB INSPECTOR LAST DATE TO APPLY

DOWNLOAD SUB-INSPECTOR CHALLAN FORM FOR FEE

SUB-INSPECTOR APPLICATION FEE DETAILS

 SUB INSPECTOR WRITTEN TEST SCHEDULE WITH DATE & TIME

SUB-INSPECTOR DISTRICT WISE POSTS OPEN MERIT

SUB-INSPECTOR DISTRICT WISE POSTS FOR ASI’S/HEAD CONSTABLES

SUB-INSPECTOR JOB REQUIREMENTS FOR OPEN MERIT

SUB INSPECTOR AGE LIMIT FOR OPEN MERIT

SUB INSPECTOR PAY PACKAGE FOR OPEN MERIT

SUB-INSPECTOR JOB REQUIREMENTS FOR ASI’S/HEAD CONSTABLES

SUB INSPECTOR AGE LIMIT FOR ASI’S/HEAD CONSTABLES

SUB INSPECTOR PAY PACKAGE FOR ASI’S/HEAD CONSTABLES

GUIDE MCQ BOOKS

MORE HELP COMMING SOON ON THIS PAGE

Successful Interviews Tips

Successful Interviews Tips

Successful Interviews

You’re invited to an interview. First you must get the basics right and abide by the 8
golden rules. They may seem obvious but applicants continually ignore them. They are:
• Research the organisation. Read any information they send you. Investigate their web
site.
• Prepare to substantiate everything you said in your application
• Arrive early and in the right state of mind to be interviewed
• Dress to fit in. Make it easy for them to imagine you working in their organisation.
• Treat everything – from entering their premises to leaving – as part of the selection
procedure
• When you first meet, look your host in the eye, shake hands and smile
• Sit up straight in your chair with open body language – no crossed arms, fiddling with
your face or gripping. Use your hands to emphasise what you say.
• Never introduce a negative unless it is absolutely necessary. Always look for positive
reasons for what you have done and why you have applied for this particular job.
Obey these rules and you stand a chance.
Next consider how to answer the different types of question.
1 The ‘Why’ questions
Be ready to explain positively why you did what it says you did on your CV or
application form. Go further and prepare to say why this particular career is attractive,
why you want this job and why you are keen to work for this organisation. Look for
things you have in common – interests, expertise, location, etc. Don’t simply tell them
what they already know.
2 The ‘Experience’ questions
Think hard about your experience and how it can add value to your prospective
employer. Consider which areas of your previous work relate most strongly to the job
you have applied for and be ready to supply the evidence that this is the case.
3 The ‘Competency’ questions
Often, when you apply for a job, you will receive a job description and person
specification. The latter will outline the skills you need to be successful in this role and
lay down competencies that are essential. Teamwork, communication and initiative are
often part of what recruiters call ‘generic skills’, essential in many jobs. Be prepared to
relate how you have exhibited these skills and use STAR- situation, task, action, and
results to provide a full answer.
4 ‘Scenario’ questions
“What would you do if…?” Naturally these scenario questions are different for each type
of job and relate to real situations you would face. Think about what you will encounter
in the job you’re being interviewed for and be ready to answer them.
5 Bolts from the blue
Especially in customer/client facing roles, it is essential that you are not phased by what
seem to be ridiculous questions. Some interviewers ask these to see your reaction. For
example, you might be asked, ‘If you were a car what make would you be?’ Slow down.
Think. Then try to find a logical answer.
6 Who else have you applied to?
Employers want to know that you have a sensible job seeking strategy. Not a haphazard
one. It should demonstrate a motivation to adapt to their type of organisation.
7 Where do you see your career going from here?
Be ambitious but emphasise what you would contribute and how you can progress.
8 What skills do you need in this job?
Where is the evidence that you have them? Often these can be discovered if they show
you a job description. If not think hard before you attend the interview and write down
the evidence that you have these skills so that it easily comes to mind.
9 What are your strengths and weaknesses?
Think of your weaknesses as areas for development. Don’t say that you are a
perfectionist – it’s something of a cliche.
10 Why should we recruit you?
Show how you could add value to the organisation if appointed.
11 Have you any questions to ask us?
Use this to express a real interest in what they do, not to find out about the perks of the
job.
Assessment Centres
Many employers now use other techniques in addition to interviews to help them select
the best candidates. These include:
Giving a presentation/lecture
These are often used for academic jobs. Think about pitching it right for your audience.
Never go over time. Use bullet points for notes and maintain eye contact with your
listeners.
Aptitude tests
For verbal, numerical and diagrammatic reasoning or logical thinking.Practise these.
Examples
Discussion groups
Facilitate the group. Participate. Contribute ideas. Build on the ideas of others. Don’t shut
people out, interrupt, talk over, dismiss the ideas of others out of hand or take the
discussion off topic.
Team activities
Enter wholeheartedly into the spirit of the event, no matter how crazy you think it is.
Apply the same for discussion groups.
Case studies
Read the case study and underline the important factors. Write these on some paper to get
them firmly into your brain. Then re arrange them into pros and cons, a logical sequence
or timeline. Then write your report. Consider whether a bullet point executive summary
is better than lengthy prose.
In-tray exercise
This is all about taking decisions and prioritising. Faced with several courses of action
you have to decide which are most important.
Personality questionnaires
If asked to complete a personality questionnaire, just be yourself. Attempts to swing the
result in favour of what the recruiter may want are likely to be unsuccessful

Physical Education Teacher Written Test Help, Solved Mcqs With Answers, PPSC, SPSC, KPKPSC, BPSC, FPSC, NTS, LECTURER PHYSICAL EDUCATION, ASSISTANT PROFESSOR, PRIVATE COLLEGE PHYSICAL EDUCATION JOB TEST INTERVIEW HELPING MCQS, GOVT SCHOOLS EDUCATOR JOBS PET JOBS SOLVED MCQS FOR NTS 2014

Physical Education Teacher Written Test Help, Solved Mcqs With Answers, PPSC, SPSC, KPKPSC, BPSC, FPSC, NTS, LECTURER PHYSICAL EDUCATION, ASSISTANT PROFESSOR, PRIVATE COLLEGE PHYSICAL EDUCATION JOB TEST INTERVIEW HELPING MCQS, GOVT SCHOOLS EDUCATOR JOBS PET JOBS SOLVED MCQS FOR NTS 2014

Sample Physical Education Mcq Test Papers

1. The landing arena of High Jump will be
(A) 5x4mts
(B) 5x5mts
(C) 5 x 3 mts
(D) 5 x 6 mts

2. Blood is purified in the human body by?
(A) Carbon dioxide
(B)Nitrogen
(C)Oxygen
(D) Hydrogen

3. Name the vitamin which is water soluble
(A) Vitamin A
(B) Vitamin B
(C) Vitamin E
(D) Vitamin K

4. Salivary g]and produces
(A) Ptyalin
(B) Adrenal
(C) Pepsin
(D) Renin

5. Who is responsible for sanitation /cleanliness in schools?
(A) Principal
(B) Cleaning worker
(C) Teacher and students
(D) All of the above

6. Name the disease which is categorized as psychosomatic disease
(A) Diabetes
(B) Asthma
(C) Tuberculosis
(D) Small pox

7. According to rules, the colour of football goal post is?
(A) Light yellow
(B) Green
(C) Light blue
(D) White

8. How much protein a working woman must intake every day?
(A)27gm
(B) 46gm
(C)30gm
(D) 37gm

9. Which of the following line is related to volleyball?
(A) Bonus line
(B)Baulk line
(C) Attack line
(D) Service line

10. The tread mills training is prescribed for the injured athlete for the purpose of improving his/her
(A)Muscle strength
(B)Stability of the body
(C)Range of motion
(D)Muscle endurance

11. To which of the following chambers of the heart, is the aorta connected?
(A)Left ventricle
(B)Right ventricle
(C)Right auricle
(D)Left auricle

12. What will you do, if you burn by fire?
(A) Lying down on floor
(B) To cover with quilt
(C) Will use maximum water
(D) Remove all clothes

13. What is flexibility?
(A) Isotonic movements
(B) Health
(C) Concentration
(D) Long life

14. In which place World Class Hockey Academy is proposed to
be established by International Hockey Federation?
(A)Berlin
(B) Sydney
(C)Madrid
(D) Dubai

15. The longest muscle in human body is?
(A)Sartorius
(B)Biceps
(C)Deltoid
(D)Lattismus Dorsi

16. The cardio respiratory capacity is related to
(A) Strength
(B)Flexibility
(C)Normal physical endurance
(D)Agility

17. Shuttle run ‘Test’ measures
(A) Explosive strength
(B) Speed endurance
(C) Agility
(D) Speed

18. Which of the following game’s team consists of both men and women players?
(A)Corfball
(B) Netball
(C)Softball
(D) Handball

19. ‘Stimulus Response Theory’ was given by?
(A) Frobel
(B) E. L. Thorndike
(C) Dr. Radhakrishnan
(D) John Dewey

20. How many types of joints there in human body?
(A)2
(B)3
(C)6
(D)9

21. Which of the famous Hockey player has written the book ‘Golden Hattrick’?
(A) Ajit Pal Singh
(B) Dhyan Chand
(C) Balbir Singh
(D) Surjit Singh

22. The types of swimming in competitions are?
(A) 10
(B) 6
(C) 4
(D) 2

23. Which of the following vitamin we get from Sun rays?
(A) Vitamin A
(B) Vitamin B
(C) Vitamin C
(D) Vitamin D

24. How many entries are allowed per event in Athletics in Olympics?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

25. When did Cricket World Cup start?
(A) 1970
(B) 1975
(C) 1979
(D) 1973

26. Reason of constipation is due to
(A) Less functioning of large intestine
(B) Extra eating
(C) Less make of water
(D) More intake of water

27. What was the Mascot of first Asian games held at New Dethi?
(A) Jantar Mantar
(B) Kutub Minar
(C) Lotus flower
(D) Appu

28. The weight of a hockey ball approximately is
(A) 5.5 ounce to 5.75 ounce
(B) 5 ounce to 5.5 ounce
(C) 6 ounce to 6.5 ounce
(D)5.75 ounce to 6 ounce

129. How many events are there in Heptathlan?
(A)5
(B) 6
(C)7
(D) 9

30. In which country Indian women cricket team won the test series
first time ?
(A) New Zealand
(B) South Africa
(C) Australia
(D) England

31. ‘Pele’ is related to which game?
(A) Cricket
(B) Horse Riding
(C) Swimming
(D) Football

32. The normal temperature of a healthy human being is?
(A) 98.4° F
(B) 95.5° F
(C) 96.6° F
(D) 97.4° F

33. The life span of Red Blood corpuscles is not more than
(A) 120 days
(B) 130 days
(C) 140 days
(D) 150 days

34. What is the resting stroke volume per beat of heart?
(A) 20-40 ml
(B) 40-60 ml
(C) 60-80 ml
(D) 80-100 ml

35. The length of trachea (wind pipe) in an adult person is about?
(A) 20 cm
(B) 15 cm
(C) 10 cm
(D) 05 cm

36 By which hormone High Blood Sugar level can be controlled in stomach?
(A) Glucose
(B) Insulin
(C) Thyroxin
(D) Non-Apinefreen

37. Are heavy exercises good for sound sleep?
(A) Yes
(B) No
(C) Sometimes
(D) Never

38. Balanced diet contains
(A) Protein
(B) Vitamin
(C) Carbohydrates
(D) All of the above

39. The longest bone in human body is?
(A)Ulna
(B) Tibia
(C)Femur
(D) Humerus

40. The main source of vitamin ‘A’ is?
(A)Egg
(B) Banana
(C)Carrot
(D) Potato

41. Fatigue comes during training due to?
(A) Lactic acid
(B) Adrenal
(C)Carbon Di Oxide
(D) pH-Factors

42. What energy do minerals supply to the body?
(A) Chemical
(B) Electrical
(C) Thermal
(D) No energy

43. The Olympic games in 2016 will be held at?
(A) London
(B) America
(C) Holland
(D) Brazil

44. The measuring instrument of Blood pressure is?
(A) Steadiometer
(B) Menometer
(C) Sphygmomanometer
(D) Dynamometer

45. The minimum number of players required in a team to start a
Basketball match is?—
(A) 4
(B) 5
(C) 3
(D) 12

46. What is Blood?
(A) Tissue
(B) Liquid Tissue
(C) Blood Platelets
(D) Special Tissue

47. Water percentage in plasma is?
(A)60%
(B) 70%
(C)80%
(D) 90%

48. Who declares the ‘Olympic games close’?
(A) Chairman JOC
(B) President IOC
(C) Secretary IOC
(D) Prime Minister of the country

49. The width of a lane in an athletic track is?
(A)1.20 mt
(B) 1.21 mt
(C)1.19 mt
(D) 1.22 mt

50. During a hockey match, if the ball is stuck in the Goalkeeper’s pads then game is restarted
(A) By Bully
(B) By centre back pass
(C) By hit from outside ‘D’
(D) By toss

Answers:

1 C
2 C
3 B
4 A
5 D
6 A
7 D
8 D
9 D
10 D
11 A
12 D
13 A
14 D
15 A
16 C
17 C
18 C
19 B
20 B
21 C
22 C
23 D
24 B
25 B
26 A
27 A
28 A
29 C
30 D
31 D
32 A
33 A
34 C
35 C
36 B
37 B
38 D
39 C
40 C
41 A
42 D
43 D
44 C
45 B
46 B
47 D
48 A
49 D
50 A

Physical Education Teacher Written Test Help, Solved Mcqs With Answers, PPSC, SPSC, KPKPSC, BPSC, FPSC, NTS, LECTURER PHYSICAL EDUCATION, ASSISTANT PROFESSOR, PRIVATE COLLEGE PHYSICAL EDUCATION JOB TEST INTERVIEW HELPING MCQS, GOVT SCHOOLS EDUCATOR JOBS PET JOBS SOLVED MCQS FOR NTS 2014

HOW TO PASS INTERVIEW FOR JOB TEST, INTERVIEW MAIN POINTS FOR JOB, BEST WAY TO SIT IN INTERVIEW, interview help for public service commission, nts, other jobs interview help, RESCUE 1122 JOBS INTERVIEW HELP, EDUCATORS JOBS INTERVIEW HELP, POLICE INTERVIEW HELP, ARMY INTERVIEW HELP, BANK JOBS INTERVIEW HELP

HOW TO PASS INTERVIEW FOR JOB TEST, INTERVIEW MAIN POINTS FOR JOB, BEST WAY TO SIT IN INTERVIEW, Interview Help For Public Service Commission, Nts, Other Jobs Interview Help, RESCUE 1122 JOBS INTERVIEW HELP, EDUCATORS JOBS INTERVIEW HELP, POLICE INTERVIEW HELP, ARMY INTERVIEW HELP

interview help for public service commission, nts, other jobs interview help
interview help for public service commission, nts, other jobs interview help

HOW TO PASS INTERVIEW FOR JOB TEST, INTERVIEW MAIN POINTS FOR JOB, BEST WAY TO SIT IN INTERVIEW, Interview Help For Public Service Commission, Nts, Other Jobs Interview Help, RESCUE 1122 JOBS INTERVIEW HELP, EDUCATORS JOBS INTERVIEW HELP, POLICE INTERVIEW HELP, ARMY INTERVIEW HELP