COMPLETE LECTURER JOBS 2015 ADVERTISEMENT, ADD ON 03 MAY 2015 TODAY, COMPLETE DETAILS, LAST DATE TO APPLY, HOW TO APPLY ONLINE, FEE DETAILS, HOW TO DEPOSIT FEE, FEE CHALLAN BANK CHALLAN FOR LECTURER JOBS, HOW TO FILL ONLINE FORM, PPSC.GOP.PK COMPLETE DETAILS, DOWNLOAD APPLICATION FORM, CHALLAN FORM, ONLINE APPLICATION LINK, AGE LIMIT RELAXATION DETAILS, DISTRICT WISE POST DETAILS, SUBJECT WISE NUMBER OF SEATS FOR LECTURER, LECTURER WRITTE TEST SCHEDULE, DATESHEET FOR LECTURER WRITTEN TEST, WRITTEN TEST CENTER DETAILS, GUIDE BOOKS FOR PPS GOVT COLLEGE LECTURER BS 17 JOBS, LECTURER BS 17 PAST PAPERS, SAMPLE PAPERS, SOLVED SAMPLE MCQS, PAST YEAR PAPER MCQS FOR LECTURER PAPERS, COMPLETE GUIDANCE, URDU DETAILS FOR ONLINE APPLICATION, LECTURER ENGLISH, LECTURER MATH, LECTURER PHYSICS, LECTURER CHEMISTRY, LECTURER BIOLOGY, LECTURER COMPUTER SCIENCE, LECTURER ECONOMICS, LECTURER STATISTICS, LECTURER ZOOLOGY, LECTURER BOTANY, LECTURER URDU, LECTURER ISLAMIAT, LECTURER PAKISTAN STUDIES, LECTURER CIVICS, LECTURER POLITICAL SCIENCE, LECTURER PHYSICAL EDUCATION, LECTURER COMMERCE, LECTURER HISTORY, LECTURER EDUCATION, LECTURER SOCIOLOGY, LECTURER ARABIC, LECTURER PERSIAN, LECTURER GEOGRAPHY, LECTURER PUNJABI, LECTURER PSYCHOLOGY, LECTURER LIBRARY SCIENCE, LECTURER JOURNALISM, LECTURER SOCIAL WORK, LECTURER PHILOSOPHY, LECTURER SARAIKI, MALE, FEMALE, COLLEGE JOBS 2015 MAY 2015, COMPLETE PROCESS HOW TO APPLY, TEST DATES, INTERVIEW TIPS HELP, IMPORTANT TOPICS TO STUDY, NOTES FOR PPSC LECTURERSHIP TEST, ROLL NO SLIPS, ADMISSION CERTIFICATE, NOC CERTIFICATE FOR IN SERVICE CANDIDATES FOR LECTURERSHIP, TEST GUIDLINES, PPSC DETAILS, PASSING MARKS DETAILS, NEGATIE MARKING DETAILS, UPDATES FOR LECTURER JOBS 2015 BY ADEEL ABBAS, BHAKKAR CITY, COMPLETE ALL SUBJECT LECTURER SYLLABUS WITH IMPORTANT TOPICS 2015, PUNJAB PUBLIC SERVICE COMMISSION, PPSC, LECTURER, ASSOCIATE PROFESSOR, ASSISTANT PROFESSOR, PROFESSOR, GOVT COLLEGE TEACHING JOBS IN PUNJAB, LECTURER JOBS IN DISTRICT, Attock, Bahawalnagar, Bahawalpur, Bhakkar, Chakwal, Chiniot, D.G.Khan, Faisalabad, Gujranwala, Gujrat, Hafizabad, Jhang, Jhelum, Kasur, Khanewal, Khushab, Lahore, Layyah, Lodhran, Mandi Baha ud din, Mianwali, Multan, Muzaffargarh, Nankana Sahib, Narowal, Okara, Pakpattan, Rahim Yar Khan, Rajanpur, Rawalpindi, Sahiwal, Sargodha, Sheikhupura, Sialkot, Toba Tek Singh, Vehari, 2015

ALL THE INFO IS PRESENT DOWN, OR WILL BE F=GIVEN HERE IN A FEW DAY

FOR QUESTIONS & DISCUSSION KINDLY GO TO OUR FACEBOOK PAGE CLICK HERE http://facebook.com/ppschelp

POST COMPILED BY: ADEEL ABBAS, BHAKKAR CITY (SEE DATA BELOW IMAGE)

ADEEL-ABBAS1

PPSC LECTURER COMPLETE ADVERTISEMENT

PPSC LECTURER HOW TO APPLY ONLINE + ONLINE APPLICATION LINK

PPSC LECTURER JOBS HOW TO STUDY + HOW TO PREPARE WRITTEN TEST

PPSC LECTURER HELPING GUIDE BOOKS DETAILS

PPSC LECTURER CHALLAN FORM FOR APPLICATION

PPSC LECTURER NOC FORM FOR IN-SERVICE CANDIDATES

PPSC LECTURER WRITTEN TEST SCHEDULE

PPSC LECTURER FEE DETAILS

PPSC LECTURER LAST DATE TO APPLY

PPSC LECTURER ALL SUBJECTS SYLLABUS

PPSC LECTURER HOW TO APPLY IN URDU

PPSC LECTURER SOLVED IMPORTANT MCQS

PPSC LECTURER PAST/SAMPLE PAPERS

PPSC LECTURER INTERVIEW HELP

PPSC LECTURER AGE LIMIT RELAXATION DETAILS

MORE DETAILS COMING SOON… PLEASE BOOKMARK THIS LINK YO WILL FIND ALL HELP HERE

THANKS

ADEEL ABBAS, BHAKKAR CITY

Physical Education Teacher Written Test Help, Solved Mcqs With Answers, PPSC, SPSC, KPKPSC, BPSC, FPSC, NTS, LECTURER PHYSICAL EDUCATION, ASSISTANT PROFESSOR, PRIVATE COLLEGE PHYSICAL EDUCATION JOB TEST INTERVIEW HELPING MCQS, GOVT SCHOOLS EDUCATOR JOBS PET JOBS SOLVED MCQS FOR NTS 2014

Physical Education Teacher Written Test Help, Solved Mcqs With Answers, PPSC, SPSC, KPKPSC, BPSC, FPSC, NTS, LECTURER PHYSICAL EDUCATION, ASSISTANT PROFESSOR, PRIVATE COLLEGE PHYSICAL EDUCATION JOB TEST INTERVIEW HELPING MCQS, GOVT SCHOOLS EDUCATOR JOBS PET JOBS SOLVED MCQS FOR NTS 2014

Sample Physical Education Mcq Test Papers

1. The landing arena of High Jump will be
(A) 5x4mts
(B) 5x5mts
(C) 5 x 3 mts
(D) 5 x 6 mts

2. Blood is purified in the human body by?
(A) Carbon dioxide
(B)Nitrogen
(C)Oxygen
(D) Hydrogen

3. Name the vitamin which is water soluble
(A) Vitamin A
(B) Vitamin B
(C) Vitamin E
(D) Vitamin K

4. Salivary g]and produces
(A) Ptyalin
(B) Adrenal
(C) Pepsin
(D) Renin

5. Who is responsible for sanitation /cleanliness in schools?
(A) Principal
(B) Cleaning worker
(C) Teacher and students
(D) All of the above

6. Name the disease which is categorized as psychosomatic disease
(A) Diabetes
(B) Asthma
(C) Tuberculosis
(D) Small pox

7. According to rules, the colour of football goal post is?
(A) Light yellow
(B) Green
(C) Light blue
(D) White

8. How much protein a working woman must intake every day?
(A)27gm
(B) 46gm
(C)30gm
(D) 37gm

9. Which of the following line is related to volleyball?
(A) Bonus line
(B)Baulk line
(C) Attack line
(D) Service line

10. The tread mills training is prescribed for the injured athlete for the purpose of improving his/her
(A)Muscle strength
(B)Stability of the body
(C)Range of motion
(D)Muscle endurance

11. To which of the following chambers of the heart, is the aorta connected?
(A)Left ventricle
(B)Right ventricle
(C)Right auricle
(D)Left auricle

12. What will you do, if you burn by fire?
(A) Lying down on floor
(B) To cover with quilt
(C) Will use maximum water
(D) Remove all clothes

13. What is flexibility?
(A) Isotonic movements
(B) Health
(C) Concentration
(D) Long life

14. In which place World Class Hockey Academy is proposed to
be established by International Hockey Federation?
(A)Berlin
(B) Sydney
(C)Madrid
(D) Dubai

15. The longest muscle in human body is?
(A)Sartorius
(B)Biceps
(C)Deltoid
(D)Lattismus Dorsi

16. The cardio respiratory capacity is related to
(A) Strength
(B)Flexibility
(C)Normal physical endurance
(D)Agility

17. Shuttle run ‘Test’ measures
(A) Explosive strength
(B) Speed endurance
(C) Agility
(D) Speed

18. Which of the following game’s team consists of both men and women players?
(A)Corfball
(B) Netball
(C)Softball
(D) Handball

19. ‘Stimulus Response Theory’ was given by?
(A) Frobel
(B) E. L. Thorndike
(C) Dr. Radhakrishnan
(D) John Dewey

20. How many types of joints there in human body?
(A)2
(B)3
(C)6
(D)9

21. Which of the famous Hockey player has written the book ‘Golden Hattrick’?
(A) Ajit Pal Singh
(B) Dhyan Chand
(C) Balbir Singh
(D) Surjit Singh

22. The types of swimming in competitions are?
(A) 10
(B) 6
(C) 4
(D) 2

23. Which of the following vitamin we get from Sun rays?
(A) Vitamin A
(B) Vitamin B
(C) Vitamin C
(D) Vitamin D

24. How many entries are allowed per event in Athletics in Olympics?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

25. When did Cricket World Cup start?
(A) 1970
(B) 1975
(C) 1979
(D) 1973

26. Reason of constipation is due to
(A) Less functioning of large intestine
(B) Extra eating
(C) Less make of water
(D) More intake of water

27. What was the Mascot of first Asian games held at New Dethi?
(A) Jantar Mantar
(B) Kutub Minar
(C) Lotus flower
(D) Appu

28. The weight of a hockey ball approximately is
(A) 5.5 ounce to 5.75 ounce
(B) 5 ounce to 5.5 ounce
(C) 6 ounce to 6.5 ounce
(D)5.75 ounce to 6 ounce

129. How many events are there in Heptathlan?
(A)5
(B) 6
(C)7
(D) 9

30. In which country Indian women cricket team won the test series
first time ?
(A) New Zealand
(B) South Africa
(C) Australia
(D) England

31. ‘Pele’ is related to which game?
(A) Cricket
(B) Horse Riding
(C) Swimming
(D) Football

32. The normal temperature of a healthy human being is?
(A) 98.4° F
(B) 95.5° F
(C) 96.6° F
(D) 97.4° F

33. The life span of Red Blood corpuscles is not more than
(A) 120 days
(B) 130 days
(C) 140 days
(D) 150 days

34. What is the resting stroke volume per beat of heart?
(A) 20-40 ml
(B) 40-60 ml
(C) 60-80 ml
(D) 80-100 ml

35. The length of trachea (wind pipe) in an adult person is about?
(A) 20 cm
(B) 15 cm
(C) 10 cm
(D) 05 cm

36 By which hormone High Blood Sugar level can be controlled in stomach?
(A) Glucose
(B) Insulin
(C) Thyroxin
(D) Non-Apinefreen

37. Are heavy exercises good for sound sleep?
(A) Yes
(B) No
(C) Sometimes
(D) Never

38. Balanced diet contains
(A) Protein
(B) Vitamin
(C) Carbohydrates
(D) All of the above

39. The longest bone in human body is?
(A)Ulna
(B) Tibia
(C)Femur
(D) Humerus

40. The main source of vitamin ‘A’ is?
(A)Egg
(B) Banana
(C)Carrot
(D) Potato

41. Fatigue comes during training due to?
(A) Lactic acid
(B) Adrenal
(C)Carbon Di Oxide
(D) pH-Factors

42. What energy do minerals supply to the body?
(A) Chemical
(B) Electrical
(C) Thermal
(D) No energy

43. The Olympic games in 2016 will be held at?
(A) London
(B) America
(C) Holland
(D) Brazil

44. The measuring instrument of Blood pressure is?
(A) Steadiometer
(B) Menometer
(C) Sphygmomanometer
(D) Dynamometer

45. The minimum number of players required in a team to start a
Basketball match is?—
(A) 4
(B) 5
(C) 3
(D) 12

46. What is Blood?
(A) Tissue
(B) Liquid Tissue
(C) Blood Platelets
(D) Special Tissue

47. Water percentage in plasma is?
(A)60%
(B) 70%
(C)80%
(D) 90%

48. Who declares the ‘Olympic games close’?
(A) Chairman JOC
(B) President IOC
(C) Secretary IOC
(D) Prime Minister of the country

49. The width of a lane in an athletic track is?
(A)1.20 mt
(B) 1.21 mt
(C)1.19 mt
(D) 1.22 mt

50. During a hockey match, if the ball is stuck in the Goalkeeper’s pads then game is restarted
(A) By Bully
(B) By centre back pass
(C) By hit from outside ‘D’
(D) By toss

Answers:

1 C
2 C
3 B
4 A
5 D
6 A
7 D
8 D
9 D
10 D
11 A
12 D
13 A
14 D
15 A
16 C
17 C
18 C
19 B
20 B
21 C
22 C
23 D
24 B
25 B
26 A
27 A
28 A
29 C
30 D
31 D
32 A
33 A
34 C
35 C
36 B
37 B
38 D
39 C
40 C
41 A
42 D
43 D
44 C
45 B
46 B
47 D
48 A
49 D
50 A

Physical Education Teacher Written Test Help, Solved Mcqs With Answers, PPSC, SPSC, KPKPSC, BPSC, FPSC, NTS, LECTURER PHYSICAL EDUCATION, ASSISTANT PROFESSOR, PRIVATE COLLEGE PHYSICAL EDUCATION JOB TEST INTERVIEW HELPING MCQS, GOVT SCHOOLS EDUCATOR JOBS PET JOBS SOLVED MCQS FOR NTS 2014