PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN

PPSC, SPSC, BPSC, KPKPSC, AJKPSC, FPSC, NTS, ENTRY TESTS, EXAM HELP

Lecturer Professor Jobs Help 2016-17 CTI Jos Help 2016-17 AEO Jobs In Punjab SchoolsHelp Educator Jobs Help 2016-17 Headmaster Headmistress Jobs Help 2016

Tag: BBA

English Literature Lecturers , SS , M.A , BBA , B.A New Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation

English Literature  Lecturers , SS , M.A , BBA , B.A  New Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation

The earliest surviving work in English Literature is
Ans: Caedmon’s Hymn
2. The epic poem Beowulf consists
Ans: 3182 alliterative lines
3. Which epic poem from old English Literature has been declared the national epic poem of England?
Ans: Beowulf Epic Poem
4. The epic poem Beowulf is written in
Ans: Scandinavian Script
5. Who wrote the epic poem Beowulf?
Ans: Anonymous
6. The Old English “Martyrology” is a Merican collection of
Ans: Hagiographies
7. Eynsham was a prolific 10th-century writer of
Ans: Hagiographies and Homilies
8. The earliest English poet whose name is known is;
Ans: Caedmon
9. King Alfred’s reign ended in
Ans: 9th century
10. In the battle of Maldon in 991, The Anglo-Saxons failed to prevent
Ans: Vikings’ Invasion
11. “The Wanderer” is an old English poem that consists
Ans: 115 Lines of alliterative verse
12. A poem that mourns a loss, or has the more general meaning of a simply sorrowful piece of writing is called;
Ans: Elegy
13. The English Literature is generally seen as beginning with the;
Ans: Epic Poem Beowulf
14. Normans conquered the England in
Ans: 1066
15. Which language became the standard language of courts, parliament and polite society during the reign of Normans?
Ans: Law French
16. Who translated the Bible in the Middle English Period?
Ans: Wycliffe
17. Which pre-Reformation movement rejected many of the distinctive teachings of the Roman Catholic Church?
Ans: The Lollard Movement
18. The term “Lollard” refers to whom?
Ans: The followers of John Wycliffe
19. A prominent theologian who was dismissed from the University of Oxfard in 1381 for criticism of the Church was;
Ans: John Wycliffe
20. Middle English Period lasts up till the;
Ans: 1470

  1. Patience and Purity are alliterative poems written by;
    Ans: Sir Gawain
    22. What is the term “Chancery Standard” meant in English Literature?
    Ans: A form of London-based English
    23. Where is the Geoffrey Chaucer buried in?
    Ans: Poet’s Corner of Westminster Abbey
    24. Geoffrey Chaucer is best known for his;
    Ans: Canterbury Tales
    25. The first recorded association of Valentine’s Day is in Chaucer’s;
    Ans: Parliament of Fouls
    26. Who was the personal friend of Geoffrey Chaucer?
    Ans: John Gower
    27. Which book is believed to be the first published book written by a woman in the English language?
    Ans: Revelation of Divine Love
    28. William Caxton invented the printing press in
    Ans: 1476
    29. Pilgrim’s progress is a famous allegory of medieval period written by;
    Ans: John Bunyan
    30. Renaissance is usually regarded as beginning in 14th-century in;
    Ans: Italy
  2. The term Renaissance in English Literature means
    Ans: Re-birth
    32. The English Renaissance was actually the;
    Ans: Cultural and Artistic Movement
    33. John Florio was an excellent;
    Ans: Linguist and Lexicographer
    34. Sonnet was introduced into English Literature from
    Ans: Italian Literature
    35. The Faerie Queene, an epic poem was written by
    Ans: Edmund Spencer
    36. The defense of the poetry is the work of
    Ans: Sir Philip Sidney
    37. What is significant about “Gorboduc” the first verse drama in English Literature?
    Ans: Blank Verse was used in it for the first time ever
    38. Reign of the Elizabeth-I started in
    Ans: 1558
    39. Reign of the James-I started in
    Ans: 1603
    40. Thomas Wyatt is one of the earliest English poet of
    Ans: Renaissance Age

    41. Who is known as the poets’ poet in English Literature?
    Ans: Edmund Spencer
    42. Sonnet is a
    Ans: 14-lines poem
    43. What is called the first eight lines of Sonnet?
    Ans: Octave
    44. What is called the last six lines of Sonnet?
    Ans: Sestet
    45. What is the rhyming scheme of Octave in sonnet?
    Ans: a-b-b-a-a-b-b-a
    46. What is the rhyming scheme of sestet in sonnet?
    Ans: : c-d-e-c-d-e or c-d-c-c-d-c.
    47.William Shakespeare, Ben Jonson, and Christopher Marlowe were
    Ans:Elizabethan age playwrights.
    48. Dr. Faustus is the very famous play, written by
    Ans: Christopher Marlowe
    49. The Alchemist, comedy was written by
    Ans: Ben Johnson
    50. The ‘Table Alphabeticall’ is believed to be first ever dictionary in English language was written in 1604 by;
    Ans; Robert Cawdrey

PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN © 2016