PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN

PPSC, SPSC, BPSC, KPKPSC, AJKPSC, FPSC, NTS, ENTRY TESTS, EXAM HELP

Lecturer Professor Jobs Help 2016-17 CTI Jos Help 2016-17 AEO Jobs In Punjab SchoolsHelp Educator Jobs Help 2016-17 Headmaster Headmistress Jobs Help 2016

Tag: Computer Science

Computer Science , MS WORD , DATA ENTRY OPERATORS Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation

Computer  Science , MS WORD , DATA ENTRY OPERATORS  Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation

 

How many different positions can you set for drop cap?

  1. 1
    b. 2
    c. 4
    d. 6
  1. How many ways you can save a document?
  2. 3
    b. 4
    c. 5
    d. 6
  1. What is the maximum number of lines you can set for lines to drop box?
  2. 3
    b. 5
    c. 10
    d. 15
  1. Single spacing in MS-WORD document causes ____ point line spacing?
  2. 10
    b. 12
    c. 14
    d. 16
  1. What is the default number of lines to drop for drop cap
  2. 3
    b. 10
    c. 15
    d. 20
  1. What is the maximum number of lines you can set for a drop cap?
  2. 3
    b. 10
    c. 15
    d. 20
  1. How many columns can you insert in a word document in maximum?
  2. 35
    b. 45
    c. 55
    d. 65
  1. In a document what is the maximum number of columns that can be inserted in MS Word Table?
  2. 35
    b. 15
    c. 63
    d. 65
  1. What is the maximum scale percentage available in Scale drop down box?
  2. 500
    b. 200
    c. 100
    d. 90
  1. What is the maximum font size you can apply for any character
  2. 163
    b. 1638
    c. 16038
    d. None of above
  1. Word, by default, places a tab stop at every _____ mark on the ruler.
  2. .25″
    b. .5″
    c. .75″
    d. 1″
  1. What is the default file extension for all Word documents?
  2. .txts
    b. .word
    c. .docs
    d. .docx
  1. The file type _____ indicates the file is a Word document.
  2. .msw
    b. .wor
    c. .wrd
    d. .doc
  1. With Word’s AutoCorrect entries, to display an indifferent face ( ) type _____.
  2.  : )
    b.  : (
    c.  : |
    d.  : /
  1. Which of the following button will allow you to add, delete, or change records in your Data Source?
  2. ‘Data Source’ button
    b. ‘Edit’ button
    c. ‘Edit Data Source’ button
    d. ‘Data Editing’ button
  1. How much space in minimum must be provided between columns?
  2. 0″
    b. 0.5″
    c. 1″
    d. 1.5″
  1. What is the smallest width of a column?
  2. 0″
    b. 0.5″
    c. 1″
    d. 1.5″
  1. By default, your document prints with:
  2. 1 inch top and bottom margins
    b. a portrait orientation
    c. 1.25 inches left and right margins
    d. all of the above
  1. Word is preset to use standard 8.5-by-11-inch paper with _____ margins.
  2. 1-inch left, right, top, and bottom
    b. 1.25-inch left, right, top, and bottom
    c. 1.25-inch left and right margins and 1-inch top and bottom
    d. 1-inch left and right margins and 1.25-inch top and bottom
  1. What is the default left margin in Word 2003 document?
    a. 1″
    b. 1.25″
    c. 1.5″
    d. 2″
  1. What is the smallest and largest font size available in Font Size tool on formatting toolbar?
  2. 8 and 72
    b. 8 and 64
    c. 12 and 72
    d. None of above
  1. The Footnote Text style defines characters as _____.
  2. 12-point Times New Roman and paragraphs as single-spaced and right-aligned
    b. 10-point Times New Roman and paragraphs as double-spaced and left-aligned
    c. 12-point Times New Roman and paragraphs as double-spaced and right-aligned
    d. 10-point Times New Roman and paragraphs as single-spaced and left-aligned
  1. What is the default font size of a new Word document based on Normal template in Word 2003?
  2. 10 pt
    b. 12 pt
    c. 14 pt
    d. None of above
  1. The minimum number of rows and columns in MS Word document is
  2. 1 and 1
    b. 2 and 1
    c. 2 and 2
    d. None of above
  1. How will MS Word will respond in repeated word.
  2. A Red wavy line under the repeated word
    b. A Green wavy line under the repeated word
    c. A Blue wavy line under the repeated word
    d. None of the above
  1. In mail merge operation which of the following might represent the main document?
  2. A sales brochure
    b. A form letter
    c. A database of Names and Addresses
    d. All of above
  1. Pressing F8 key for three times selects
  2. a word
    b. a sentence
    c. a paragraph
    d. entire document
  1. What do you call ‘a collection of character and paragraph formatting commands’?
  2. the defaults
    b. a template
    c. a style
    d. a boilerplate
  1. What is a Document Outline View?
  2. A preview in a full screen
    b. A preview with margins
    c. A View with a margins and gutter
    d. A view with a structure of heading at various levels
  1. Ctrl + Z
  2. Undo the last Action
    b. Redo the last Action
    c. Add the new page
    d. Paste the contents from clipboard
  1. The _____ in the Resume Wizard dialog box indicates the wizard is ready to create the document.
  2. Start panel
    b. Address panel
    c. Add/Sort Heading panel
    d. Finish panel
  1. What does Ctrl + = key effect?
  2. Superscript
    b. Subscript
    c. All Caps
    d. Shadow
  1. The spike
  2. Allows you to combine text from several documents and tehn insert all the text into one document at onwe time
    b. Allows you to edit auto text entries
    c. Allows you to format uto text entries
    d. All of above
  1. The word wrap reature
  2. Automatically move text to the next line when necessary
    b. Appears at the bottom of the document
    c. Allows you to type over text
    d. is the short horizontal line
  1. How can you make the selected character superscripted
  2. Ctrl + =
    b. Ctrl + Shift +  =
    c. Alt + Ctrl + Shift + =
    d. None of above
  1. When typing in a word field manually, what must you press to insert the code’s braces?
  2. Ctrl + F6
    b. Ctrl + F9
    c. Alt + F11
    d. Shift + F12
  1. What is the short cut key to open the Open dialog box?
  2. F12
    b. Shift F12
    c. Alt + F12
    d. Ctrl + F12
  1. What is the shortcut key to split a table?
  2. Ctrl + Alt + Enter
    b. Ctrl + Shift + Enter
    c. Alt + Shift + Enter
    d. Alt + Space + Enter
  1. Which key is used to increase left indent?
  2. Ctrl+I
    b. Ctrl+M
    c. Alt+I
    d. F10
  1. When the same word is used in multiple locations or a word is used that was not quite appropriate, a thesaurus can be used to look up a (n) _____ or a word similar in meaning.
  2. synonym
    b. homonym
    c. antonym
    d. metronym
  1. How many different documents you can open at one time?
    a. No more than three
    b. Only one
    c. As many as your computer memory will hold
    d. As many as your taskbar can display
  1. Which of the following is the second step in creating a macro?
  2. Start recording
    b. Using your mouse or keyboard, perform the task you want to automate
    c. Assign a keyboard shortcut to the macro
    d. Give the macro a name
  1. When assigning a shortcut key to a symbol, you should always try to select a key or key combination that is:
  2. unassigned
    b. located on the ten-key pad section of your keyboard.
    c. assigned to another task.
    d. from the same font family as the symbol.
  1. Which feature is used to replace straight quotes with smart quotes as you type?
  2. Auto Correct as you type
    b. Auto Change as you type
    c. Auto Format as you type
    d. Smart Tags as you type
  1. Which of the following command is not available in Tools menu?
  2. Auto text
    b. Autocorrect
    c. Auto summarize
    d. Macro
  1. Word has a list of predefined typing, spelling, capitalization, and grammar errors that _____ can detect and correct.
  2. AutoEntry
    b. AutoCorrect
    c. AutoAdd
    d. AutoSpell
  1. If you want to convert a symbol or several lines of text into an AutoCorrect entry, you should:
  2. Insert the symbol or type the text in a Word document first. Then, select the text or symbol and go to the AutoCorrect dialog box.
    b. Click the Tools menu and choose AutoCorrect Options. Then, click the Insert menu and choose Symbol (or click the Format menu and choose Paragraph) to add the symbol or paragraph to AutoCorrect.
    c. AutoCorrect can only accommodate one line of text. It is not possible to convert a symbol or multiple lines of text into an AutoCorrect entry.
    d. Insert the symbol or type the text in a Word document first. Then, select the text or symbol and click the Edit menu followed by Paste Special. Select New AutoCorrect Entry and then click OK.
  1. Which option is not available in Insert Table Autofit behavior?
  2. Fixed Column Width
    b. AutoFit to Contents
    c. Autofit to Window
    d. Autofit to Column
  1. When you click on File menu in Word 2010, it opens
    a. File menu
    b. File Commands
    c. Backstage View
    d. File Ribbon
  1. Tabs stop position cannot be the following alignment
  2. Decimal Alignment
    b. Center Alignment
    c. Bar Alignment
    d. Justify Alignment
1 – B 2 – A 3 – C 4 –  B 5 – A 6 – B 7 – B 8 – C 9 – B 10 – B
11 – B 12 – D 13 – D 14 – C 15 – C 16 – A 17 – B 18 –  D 19 – C 20 – B
21 – A 22 – D 23 – B 24 – A 25 –  A 26 – A 27 – B 28 –  C 29 –  D 30 –  A
31 – D 32 – B 33 – A 34 – A 35 – B 36 –  B 37 – D 38 –  B 39 –  B 40 – A
41 – C 42 – D 43 – A 44 –  C 45 – A 46 – B 47 – A 48 – D 49 – C

LAHORE GOVT POST GRADUATE COLLEGE FOR WOMEN CONTRACT JOBS, ENGLISH, URDU, PUNJABI, PSYCHOLOGY, MATH, COMPUTER SCIENCE, COMMERCE, CHEMISTRY, OTHER JOBS, APPLY NOW

LAHORE GOVT POST GRADUATE COLLEGE FOR WOMEN CONTRACT JOBS, ENGLISH, URDU, PUNJABI, PSYCHOLOGY, MATH, COMPUTER SCIENCE, COMMERCE, CHEMISTRY, OTHER JOBS, APPLY NOW

LAHORE GOVT POST GRADUATE COLLEGE FOR WOMEN CONTRACT JOBS, ENGLISH, URDU, PUNJABI, PSYCHOLOGY, MATH, COMPUTER SCIENCE, COMMERCE, CHEMISTRY, OTHER JOBS, APPLY NOW

PPSC SS JOBS MALE FEMALE, ARABIC, BIOLOGY, CHEMISTRY, CIVICS, POLITICAL SCIENCE, COMMERCE, BOOK KEEPING, COMPUTER SCIENCE, EDUCATION, ENGLISH, ECONOMICS, GEOGRAPHY, ISLAMIAT, MATH, HISTORY, PAK STUDIES, HEALTH, PHYSICAL EDUCATION, SPORTS SCIENCE, PHYSICS, STATISTICS, URDU, HOW TO APPLY, COMPLETE DETAILS AUGUST SEPTEMBER 2015

CLICK ANY LINK BELOW TO VIEW DETAILS

SS MALE + FEMALE JOBS TOTAL SEATS + ADVERTISEMENT

SS JOBS REQUIREMENTS & HELPING MATERIAL

SS JOBS PPSC APPLICATION CHALLAN FORM

ONLINE APPLICATION LINK FOR THE POST

 

PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN © 2016