PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN

PPSC, SPSC, BPSC, KPKPSC, AJKPSC, FPSC, NTS, ENTRY TESTS, EXAM HELP

Lecturer Professor Jobs Help 2016-17 CTI Jos Help 2016-17 AEO Jobs In Punjab SchoolsHelp Educator Jobs Help 2016-17 Headmaster Headmistress Jobs Help 2016

Tag: I.Com

Senior Auditor, Junior Auditor, Accountant and for Cost Accountant, B.com , M.com , I.com , JOBS TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation

Senior Auditor, Junior Auditor, Accountant and for  Cost Accountant, B.com , M.com , I.com , JOBS TEST Solved MCQs Different Jobs Test, PPSC , NTS , FPSC , CSS, PMS , KPSC , SPSC , BPSC , OTS , JTS , PTS , All Types Jobs Test Preparation

Q-1 The accounting process involves in recording:

  1. A) Quantifiable economic event
  2. B) Non quantifiable economic event
  3. C) All of them
  4. D) None of them

Q-2  In accounting an Economic event is referred to as:

  1. A) Cash
  2. B) Bank statement
  3. C) Transaction
  4. D) Exchange of money

Q-3 Identify the correct sequence of accounting process

  1. A) Communicating→Recording→Identifying
  2. B) Recording→Communicating→Identifying
  3. C) Identifying→communicating→recording
  4. D) Identifying→recording→communicating

Q-4 Bookkeeping mainly concerns with which part of accounting process?

  1. A) Analysing
  2. B) Preparing financial statements
  3. C) Recording financial information
  4. D) Auditing the books of accounts

Q-5 Financial accounting provides financial information to all of the following external users except:

  1. A) Government agencies
  2. B) investors
  3. C) Creditors
  4. D) Managers

Q-6 For which step of accounting process the accountants of business entity prepare financial statements?

  1. A) Identification of economic event
  2. B) Communication of financial information
  3. C) Recording financial information
  4. D) Making decisions about business

Q-7 Keeping the log of financial information in books of original entries is called

  1. A) Recording
  2. B) summarizing
  3. C) Grouping
  4. D) Processing

Q-8 Auditing is what?

  1. A) Reporting the financial information
  2. B) Examination of financial statements
  3. C) Preparation financial statements
  4. D) maintaining the ledger records

Q-9 Which of the following is the external user of financial statements?

  1. A) Manager of the business
  2. B) CEO of the business
  3. C) Creditor of the business
  4. D) Controller of the business

Q-10 Which of the following is the internal user of financial statements?

  1. A) Creditor of the business
  2. B) Government agency
  3. C) Shareholder of the business
  4. D) Manager of the business

Q-11_________ is the first phase of accounting cycle

  1. A) Identifying an economic event or transaction
  2. B) Preparing journals
  3. C) Posting entries to ledger accounts
  4. D) Making decisions about business

12)

Q-12 Financial statements differ from management account because

  1. A) They are mainly prepared for external users of financial information
  2. B) They are more complex and hard to prepare
  3. C) The are the summary of accounting data
  4. D) The are prepared on basis of actual concept

Q-13 ________ is a separate legal entity that Total capital can be divided in many shares

  1. A) Partnership
  2. B) Sole proprietorship
  3. C) Company
  4. D) Non-profit organization

Q-14 An asset posses which of the following?

  1. A) Future economic benefits for the business
  2. B) All kind of benefits for the business
  3. C) Expenses for the business
  4. D) Merits and Demerits for the business

Q-15 Liabilities are which of the following?

  1. A) Resources
  2. B) Obligations
  3. C) Future benefits
  4. D) Expenses

Q-16 ________ is the gross inflow of economic benefits

  1. A) Assets
  2. B) Liabilities
  3. C) Income
  4. D) Expenses

Q-17 The gross decrease in economic benefits for the business are what?

  1. A) Expenses
  2. B) Obligations
  3. C) Creditors
  4. D) Income or gain

Q-18 An asset must be _______ by the business to be shown as an asset in its “balance sheet”

  1. A) Possessed
  2. B) Owned
  3. C) Controlled
  4. D) Used

Q-19 Liability are arisen from which of the following events?

  1. A) Present event
  2. B) Future event
  3. C) Past event
  4. D) Non of them

Q-20 Which of the following can be considered as the most important phase of accounting cycle and it is the primarily objective of financial accounting?

  1. A) Identifying transactions
  2. B) Preparing “T Accounts”
  3. C) Preparing financial statements
  4. D) Preparing trial balances

Q-21 Which is the most important characteristic that all assets of a business have?

  1. A) Long life of assets
  2. B) Value of assets
  3. C) Intangible nature of assets
  4. D) Future economic benefits

Q-22 What is the basic accounting equation?

  1. A) Capital+Liabilities=Assets
  2. B) Assets+ liabilities =Capital
  3. C) Capital+assets=liabilities
  4. D) Liabilities+Capital

Q-23 Which of the following is a liability?

  1. A) Cash
  2. B) Equipment
  3. C) Debtors
  4. D) Creditors

Q-24 What is equity?

  1. A) Cash from the business
  2. B) liability of a business
  3. C) Owner’s claim on total assets
  4. D) Owner’s claim on total liabilities

Q-25 Identify the asset from the following

  1. A) Cash and cash equivalent
  2. B) Creditors
  3. C) Notes payable
  4. D) Bank loan

Q-26 _______ the withdrawal of cash and goods by the owner of the busienss for his/her personal use

  1. A) Depreciation
  2. B) Drawings
  3. C) Outflow of cash
  4. D) Appreciation

Q-27 Net loss occurs when

  1. A) Expenses are greater than Income
  2. B) Expenses are less than Income
  3. C) Expenses=Income
  4. D) Liabilities are greater than income

Q-28 Double entry implies that

  1. A) Recording entries in journal
  2. B) Recoding entries in Ledger account
  3. C) Recording two aspects of every transaction
  4. D) Recording every transaction in books

Q-29 Identify the nominal account

  1. A) Machinery account
  2. B) Building account
  3. C) Creditors account
  4. D) Rent expenses account

Q-30 Which of the following accounts can be classified as a real account?

  1. A) Rent expenses account
  2. B) Rent income account
  3. C) insurance expenses account
  4. D) Cash account

ANSWERS:
1 A 2 C 3 D 4 C 5 D 6 B 7 A 8 B 9 C 10 D

11 A 12 A 13 C 14 A 15 B 16 C 17 A 18 C 19 C 20 C

21 D 22 A 23 D 24 C 25 A 26 B 27 A 28 C 29 D 30 D

Q-1 Which of the following specialised journals records “goods returned by customers”?

  1. A)  Purchase journal
  2. B)  Sales journal
  3. C)  Purchases return journal
  4. D)  Sales return journal

Q-2 Sales on credit is recorded in which of the following journal?

  1. A)  Purchase journal
  2. B)  Sales journal
  3. C)  Purchases return journal
  4. D)  Sales return journal

Q-3 Transactions that a BUSINESS doesn’t record in any specialised journal are recorded in which of the following journals or day books?

  1. A)  Cash payments journal
  2. B)  Cash receipts journal
  3. C)  Purchases return journal
  4. D)  General journal

Q-4 Another name of journal is

  1. A)  Specialized journal
  2. B)  Day book
  3. C)  Cash book
  4. D)  Record book

Q-5 Which of the following specialised journals will record “goods returned by the BUSINESS “?

  1. A)  Purchase journal
  2. B)  Sales journal
  3. C)  Purchases return journal
  4. D)  Sales return journal

Q-6 Sales and purchase journal don’t record

  1. A)  Credit sales
  2. B)  Credit purchases
  3. C)  Credit sales and purchases
  4. D)  Cash sales and purchases

Q- 7Cash received from debtor is recorded in which of the following SPECIALIZED journals?

  1. A)  Purchase journal
  2. B)  Sales journal
  3. C)  Cash receipts
  4. D)  Cash payments journal

Q-8 Which of the following is a type of cash receipt journal + cash payment journal?

  1. A)  Bank statement
  2. B)  Statement of cash flow
  3. C)  Cash book
  4. D)  Cash documents
  1. Cash purchases is recorded in which of the following specialized journals?
  1. A)  Purchase journal
  2. B)  Sales journal
  3. C)  Purchases return journal
  4. D)  Cash payments journal
  1. A brief explanation recorded below every entry in  general journal is commonly known as
  1. A)  Narration
  2. B)  Explanation
  3. C)  Summary
  4. D)  Other information
  1. Credit purchase of plant and machinery is recorded in which of the following  journals?
  1. A)  General journal
  2. B)  Cash journal
  3. C)  Purchase journal
  4. D)  Purchase return journal
  1. Debit note is the basis for recoding a transaction in which of the following journals?
  1. A)  General journal
  2. B)  Cash journal
  3. C)  Purchase journal
  4. D)  Purchase return journal
  1. SALE of old furniture” will be recorded in which of the following specialised journals?
  1. A)  Purchase journal
  2. B)  Sales journal
  3. C)  General journal
  4. D)  Cash receipt journal
  1. Credit note is the basis for recording a transaction in which of the following SPECIALIZED journals?
  1. A)  Purchase journal
  2. B)  Sales return journal
  3. C)  General journal
  4. D)  Cash receipt journal
  1. Specialized journals are more adequate for which TYPE OF BUSINESSES ?
  1. A)  Small businesses
  2. B)  Big businesses
  3. C)  Sole proprietorship
  4. D)  Partnership
  1. Which of the following is known as an evidence that a transaction took place?
  1. A)  Cash receipts journal
  2. B)  General journal
  3. C)  Source document
  4. D)  Cash book
  1.  BUSINESS  paid rent amounting to $100″ which of the following specialized journals records this transaction?
  1. A)  Cash receipts journal
  2. B)  Cash payments journal
  3. C)  Sales journal
  4. D)  Purchase journal

Q-18 Credit memo or credit note No. is entered in which of the following journal?

  1. A)  General journal
  2. B)  Cash journal
  3. C)  Purchase journal
  4. D)  Sales return day book

ANSWER:

1 D 2 B 3 D 4 B 5 C 6 D 7 C 8 C 9 D 10 A

11 A 12 A 13 C 14 B 15 B 16 C 17 B 18 A.

PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN © 2016