PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN

PPSC, SPSC, BPSC, KPKPSC, AJKPSC, FPSC, NTS, ENTRY TESTS, EXAM HELP

Lecturer Professor Jobs Help 2016-17 CTI Jos Help 2016-17 AEO Jobs In Punjab SchoolsHelp Educator Jobs Help 2016-17 Headmaster Headmistress Jobs Help 2016

Tag: KPKPSC

Solved Mcqs ,General Knowledge,English,Pakistan Studies,Islamic Studies,Science,Math Job Test , NTS , FPSC , PPSC , KPKPSC , BPSC , SPSC , AKPSC

Solved Mcqs ,General Knowledge,English,Pakistan Studies,Islamic Studies,Science,Math Job Test , NTS , FPSC , PPSC , KPKPSC , BPSC , SPSC , AKPSC

-What is age of SUN ?

a)- 4.6 Billion Years b)- 4.9 billion years c)-4.10 billion years  d.4.8 billion years

2-Time Taken by Sunlight to reach earth?

a) 5min. and 15.4 sec. b)- 8 min. and 16.6 sec. c)-7 min. and 14 sec.

3-Great white way ?

a)-Broadway (New York) b)- New Zealand c)- Kent   d)- Korea

4-Tapaimukh Dam issue is between countries ?

a.  pak and India  b.india and Bangladesh c. sirilanka and India c. India and china.

5-clash civilization is written by:

a. jane austen. b. leo Tolstoy c. john cerry. d.samuel Huntington.

6-Ringitt is is the currency of ?

a.Iraq  b. iran  c. Malaysia d.kinya .

7-Arab league established in ?

a. 20 march 1940 b-13 jan 1947 c.22 march 1945 d.23 march 1947.

8-Mao Movement is connected with ?

a. Malaysia b.Naxalites c.Assam d.mongolia.

9-Obama is US “s  ———-President ?

A.55th  b.47th   c.39th  d.44th .

10-Baitullah mehsud killed  on ?

a.2 aug 2009 b.4july 2009 c.june 6 2009 d.5 august  2009.

11-Mother in law of obama is ?

a.sari nan b.marian Robinson c.sheva sate. d. reni botar

12-fifa president is?

a.john stofy  b. blatter stami c.joseph sepp blatter. d. poldy vakker.

13-when karry lugar bill was passed ?

a.oct 10,2009 b.august 2009  c.july 15 2009 d.sep 24 2009.

14-A Book of 2008” A way of hope and extremism by ?

a.sameena jalal  b.aysha jalal c.navena saqid d. afia adil.

15-Balck forest is a mountain range in ?

a.South korea . b.Russia c.pakistan d.germany.

16-Bill gates belong to ?

a.programing  b. software . c.windows  d.microsoft.

17-protein absorbed by  ?

a.neck b.tongue c.stomach d.liver.

18-the Olympic games will be held in 2012 ?

a. japan. b. usa  c.china  d.london.

19-continent largest ?

a.Afirca b.Australia  c.Europe d.Asia.

20-who is  3rd governor genral of Pakistan ?

a-Fazal Ilahi Chaudhry b.Iskandar mirza c.Ghulam Muhammad d.Ghulam Ishaq khan.

21-who is Pakistan,s 8 th president ?

Muhammad Mian somro b.Muhammad Rafiq tarar c.waseem sajad  d.Ghulam Ishaq khan

22-what was the name Quaid,s first wife ?

a.pami bai   b.manabai   c. emibai d.satibai

23-first constitution  of Pakistan was made in ?

a. 16 feb 1959  b.12 march 1953 c23 March 1956 d.14 june 1950.

24-The renowned another  of the spirit of islam and a short history  of the Saracens was :

a.shiblee  b.nawab mohsin c.sayed ameer ali  d.sir aga khan.

25-The first issue of moualana abul kalam azads ‘AL hilal’ came out on 13 july ?

1.1912     b.1913    c.1914   d.1915

26-which are the aligned year in Pakistan‘s foreign policy ?

a.1963-1972  b.1954-1962 c.1947-1953 d.1972-1984

27-the hasni tribe is settled in ?

a.southren NWFP    b.westren balochistan  c.central sindh   d.none of these.

28-In conection with land reforms the Punjab tenancy act was passed in?

a.1877  b.1887 c.1897  d.none of these

29-kalabag iron deposits are largest in Pakistan with an estimated reserve of ?

a.309 million ton   b.509 million ton   c.709 million ton   d.none of these

30-The “millat and menace of indianism” is written by?

a.Muhammad Ali b.ch Rehmat ali  c.shoukat ali  d.allama iqbal

31-The lacknow pact was conceived by?

a.Lord chemsford  b.john simon  c.edward cadogan   d.none of these.

32-On 7th August ,Muhammad Ali Jinnah left India for the last time and flew to:

a.Quetta  b.Lahore   c.Karachi  d.Peshawar

33-Sir sikandar hayat khan was leader of ?

a.Muslim league  b.unionist party   c.congress  d.non of these

34-The Pakistan forest institute, a national organization was established in ?

1.1947   b.1957    c.1967   d. 1977

35-junagadh was a small maritime sate and had an area of ?

a.4500sq km   b.9000sq km   c.10000sq km  d.12000sq km

36-Recent earthquake of October,2005 was result of ?

a.Volcanic  b.tectonic dislocation  c.severe flooding  d.None of these

37-Who has written the book entitled “The making of pakistan”

a.Qurashi I.H.  b.Ch Muhammad Ali  c.Waheed-uz-Zaman   d.K.K.Aziz

38-pakistan’s ideology is based on the ideals of ?

a. Democracy  b.Theocracy  c.Islam d. None of these

39-The demand of separate electorate for Indian Muslims was first

accepted in the act of ?

a.1909  b.1919  c.1929  d.1935

40-Ch Rehmat Ali, the architect of the name of Pakistan,died on?

a.feb 2,1951   b.feb 12,1951    c.feb 22,1951  d.None of these

41-Hazrat Ali (R.A) ny Hazrat Abu bakr (R.A) ki bait  kab ki ?

a.bait khasa waly din  b.bait ama waly din   c.bait ama sy 6 din bad    d.Hazart Fatima (R.A) ki death kay bad. 

42-shaibe abi talab mai Hazarat Mohammad (S.A.W) aor AP (S.A.W) kay sahabi  kinty arsa tak mahasra mai rhay?

a.1 year  b.2 year  c.3 year d.4 year

43-Us awaleen sahabi ka name btaen jin ko AP (S.AW.) ka habib kaha jata hai.?

a.Hazrat Zaid   b.Hazrat umar   c.hazrat usman   d.Hazrat Abu bakar

44-Haj kay doran kitny Khutby hoty hain?

a.2   b.3  c.4   d.5

45-Zakat on Silver ?

a.51 ½ tola   b.52 ½  c. 54 ½  d. 56 ½

46-Kalima Tayyaiba is mentioned in Quran?

A.4 time  b.5time  c.6 time d.2 time

47-Hazrat Khalid Bin Saeed, the first writer of?

a.Quran  b.Hadees  c.Wahi  d. Aqwal

48-City of  mentioned in Holy Quran.?

a.sham  b.makkah   c.kufa  d.  Rome

49- Siparas starts with Bismillah.?

a.5   b.7   c.8      d.9

50- Ghazawahs described in Holy Quran?

a.5       b.9   c.11     d.12

51-Who is  the first Hafiz of the Holy Quran?

a. Hazrat Hamza.   B.Hazarat abu baker   c.Hazrat usman  d.Hazrat Ali

52- last surah of Quran ?

a.Yaseen b. Al-Nass  c. Al- Kausar  d. Al-Baqrah

53-Surah Fatiha contains —————aayats.

a.5      b.6      c.7     d. 8

54-The major part of Quran is revealed at ?

a.morning time  b.day time   c.evening time    d.night time

56-First complete Madni Surah is ?

a.al.Namal     b.Rehman     c.Baqarah  .

57- Jehad was allowed in?

a.1st hijrah   b. 2nd  hijrah    c.3rd hijrah d. 8 hijrah

58-Qibla changed in ?

a.10 nabvi   b 1st hijrah  c. 2nd hijrah    d.9 nabvi

59- Imam Bukhari died In ?

a.232    b.244    c.252   d.256

60-Shab-e-Barat is celebrated on the ——– night of Shuban?

a.10          b.12th         c.14th         d.15th

61-Osama Bin Laden: Date of Death?

a.1 may 2011  b.2nd may 2011 c.3rd may 2011 d.4th may 2011

62-Jacob Zuma won elections in?

a-South korea  b-South America c. South Africa  d. Muammar

63-G-20 Summit was held at Pittsburg, USA in Sep ?

a.2005   b.2007    c.2009   d.2010

64- India will hold the Common Wealth Games in ?

a.2007  b.2008  c.2009  d.2010

65-Timeline of withdrawal of forces from Iraq by Obama…?

a.2009  b.2010 c.2011  d.2012

66-urdu mein nazam ka bani?

a.wali dakni   b.Nazir akbar abadi   c.akhar rayaz

67-urdu mein maktoob naveesi ka aghaz  kis nay kiya ?

a.sir sayed ahmad khan  b.shah wali   c.ghalib

68-safer dar safer ka writer kon hai?

a.Bano qudsya    b.faiz  c. ashfaq ahmad

69-baap ka ghuna kis na likhi ?

a.hakeem shuja  b.ahmad fraz   c.qateel shifai

70-indlas main ajnabi,khana badosh ka writer kon hai ?

a.javed ahmad    b.imtiaz ali taj   c.mustansar hussain tarar

71-Mirza Qutub ud din Aibak nazm_____ ka juzv hai.

a.Israre khudi        b.hali kay khatut     c.  Shahnama Islam

72.———-1911 mein Sialkot mein paida hue aur lahore mein wafat payi.

1.faiz ahmad faiz    b. ashfaq ahmad     c.qateel shifai

73-Khakim ba’dehan mein khaakon ki tadaad?

a.4   b.6    c.8   d.10

74-chand ham aser mash’hoor adeebon k____hain?

a.Misry   b.shair    c. khaakay

75-Mushtaq Ahmad yousafi ki tanz o mizaah ki____kutab hain?

a.2     b.3  c.5

76-barology  ?

1.study of gravitation  b. study of glands   c. study of life.

77-Anemometer records?

a. altitudes  b. velocity of wind c. humidity.

78-measures viscosity of liquids by?

a. Viscometer  b.Pyrometer   c.Dasymeter

79-1 horse power is equal to ?

a.740.7waats   b.742.7waats  c.745.7 watts

80-Unit of magnetic flux is Weber?

a. Tesla    b. Becquerel   c.Farad

81-Unit of electromotive force in ?

a. Watts   b.unit  c. Volt.

82-Sunlight is composed of ——–colours?

a.five   b. six   c.seven    

83-Optical fibers work on polarization of electromagnetic?

a. waves  b. waves    c. energy

84-Weight of proton = 1.66 x 10 power ?

a. -20     b. -27 kg    c. -31 kg

85- One million cycles per second is called?

a. carat    b. m/s  c. Megahertz.

86-NTP stand for ?

a.non time permanent   b.not time pick c.normal temperature pressure

87-BTU stand for?

a.basic time unit   b. base tempal unit   c.british thermal unit

88-chose the  correct speling ?

a.Ingenuous  b. Concientiousnes. C. Honearey.

89-Akhtar was broken ——–from his old friend?

a.with  b.of  c.away.

90-Cajole ? aynonyms

a.warm  b.doubtful c.lure

91-If 12 years are added to 2/3 age of Rani ,she will be 3 years older then today.what is rani,s present age?

a.25  b.27  c.29

92-wich number will come next.

1,2,4,8,16,—-

a.26    b. 28  c.32

93-insert the missing numbers?

5 ? 14 10  9  7

a.18  b.16  c.12

94-The number , whose  7% of is 21 ,is?

a.500    b.400   c.300

95-10 men can construct a building in 40 days .how long  will it take 20 man to do this work ?

1.20days  b.30 days  c.40 days.

96-what is the capital of  the country Barbados ?

a.Lisban   b.Bridgetown  c.Georgetown

97-what is the currency Belgium ?

A.dollar   b.Ruble   c.belgian franc

98-what is the name of sayria’s news agency ?

a.BELGA  b.SANA  c.DPA

99-New Zealand discovered in ?

a.1436  b.1645  c.1642

100-There are how many muscles in human body ?

a.600  b.580  c.680

Physical Education Teacher Written Test Help, Solved Mcqs With Answers, PPSC, SPSC, KPKPSC, BPSC, FPSC, NTS, LECTURER PHYSICAL EDUCATION, ASSISTANT PROFESSOR, PRIVATE COLLEGE PHYSICAL EDUCATION JOB TEST INTERVIEW HELPING MCQS, GOVT SCHOOLS EDUCATOR JOBS PET JOBS SOLVED MCQS FOR NTS 2014

Physical Education Teacher Written Test Help, Solved Mcqs With Answers, PPSC, SPSC, KPKPSC, BPSC, FPSC, NTS, LECTURER PHYSICAL EDUCATION, ASSISTANT PROFESSOR, PRIVATE COLLEGE PHYSICAL EDUCATION JOB TEST INTERVIEW HELPING MCQS, GOVT SCHOOLS EDUCATOR JOBS PET JOBS SOLVED MCQS FOR NTS 2014

Sample Physical Education Mcq Test Papers

1. The landing arena of High Jump will be
(A) 5x4mts
(B) 5x5mts
(C) 5 x 3 mts
(D) 5 x 6 mts

2. Blood is purified in the human body by?
(A) Carbon dioxide
(B)Nitrogen
(C)Oxygen
(D) Hydrogen

3. Name the vitamin which is water soluble
(A) Vitamin A
(B) Vitamin B
(C) Vitamin E
(D) Vitamin K

4. Salivary g]and produces
(A) Ptyalin
(B) Adrenal
(C) Pepsin
(D) Renin

5. Who is responsible for sanitation /cleanliness in schools?
(A) Principal
(B) Cleaning worker
(C) Teacher and students
(D) All of the above

6. Name the disease which is categorized as psychosomatic disease
(A) Diabetes
(B) Asthma
(C) Tuberculosis
(D) Small pox

7. According to rules, the colour of football goal post is?
(A) Light yellow
(B) Green
(C) Light blue
(D) White

8. How much protein a working woman must intake every day?
(A)27gm
(B) 46gm
(C)30gm
(D) 37gm

9. Which of the following line is related to volleyball?
(A) Bonus line
(B)Baulk line
(C) Attack line
(D) Service line

10. The tread mills training is prescribed for the injured athlete for the purpose of improving his/her
(A)Muscle strength
(B)Stability of the body
(C)Range of motion
(D)Muscle endurance

11. To which of the following chambers of the heart, is the aorta connected?
(A)Left ventricle
(B)Right ventricle
(C)Right auricle
(D)Left auricle

12. What will you do, if you burn by fire?
(A) Lying down on floor
(B) To cover with quilt
(C) Will use maximum water
(D) Remove all clothes

13. What is flexibility?
(A) Isotonic movements
(B) Health
(C) Concentration
(D) Long life

14. In which place World Class Hockey Academy is proposed to
be established by International Hockey Federation?
(A)Berlin
(B) Sydney
(C)Madrid
(D) Dubai

15. The longest muscle in human body is?
(A)Sartorius
(B)Biceps
(C)Deltoid
(D)Lattismus Dorsi

16. The cardio respiratory capacity is related to
(A) Strength
(B)Flexibility
(C)Normal physical endurance
(D)Agility

17. Shuttle run ‘Test’ measures
(A) Explosive strength
(B) Speed endurance
(C) Agility
(D) Speed

18. Which of the following game’s team consists of both men and women players?
(A)Corfball
(B) Netball
(C)Softball
(D) Handball

19. ‘Stimulus Response Theory’ was given by?
(A) Frobel
(B) E. L. Thorndike
(C) Dr. Radhakrishnan
(D) John Dewey

20. How many types of joints there in human body?
(A)2
(B)3
(C)6
(D)9

21. Which of the famous Hockey player has written the book ‘Golden Hattrick’?
(A) Ajit Pal Singh
(B) Dhyan Chand
(C) Balbir Singh
(D) Surjit Singh

22. The types of swimming in competitions are?
(A) 10
(B) 6
(C) 4
(D) 2

23. Which of the following vitamin we get from Sun rays?
(A) Vitamin A
(B) Vitamin B
(C) Vitamin C
(D) Vitamin D

24. How many entries are allowed per event in Athletics in Olympics?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

25. When did Cricket World Cup start?
(A) 1970
(B) 1975
(C) 1979
(D) 1973

26. Reason of constipation is due to
(A) Less functioning of large intestine
(B) Extra eating
(C) Less make of water
(D) More intake of water

27. What was the Mascot of first Asian games held at New Dethi?
(A) Jantar Mantar
(B) Kutub Minar
(C) Lotus flower
(D) Appu

28. The weight of a hockey ball approximately is
(A) 5.5 ounce to 5.75 ounce
(B) 5 ounce to 5.5 ounce
(C) 6 ounce to 6.5 ounce
(D)5.75 ounce to 6 ounce

129. How many events are there in Heptathlan?
(A)5
(B) 6
(C)7
(D) 9

30. In which country Indian women cricket team won the test series
first time ?
(A) New Zealand
(B) South Africa
(C) Australia
(D) England

31. ‘Pele’ is related to which game?
(A) Cricket
(B) Horse Riding
(C) Swimming
(D) Football

32. The normal temperature of a healthy human being is?
(A) 98.4° F
(B) 95.5° F
(C) 96.6° F
(D) 97.4° F

33. The life span of Red Blood corpuscles is not more than
(A) 120 days
(B) 130 days
(C) 140 days
(D) 150 days

34. What is the resting stroke volume per beat of heart?
(A) 20-40 ml
(B) 40-60 ml
(C) 60-80 ml
(D) 80-100 ml

35. The length of trachea (wind pipe) in an adult person is about?
(A) 20 cm
(B) 15 cm
(C) 10 cm
(D) 05 cm

36 By which hormone High Blood Sugar level can be controlled in stomach?
(A) Glucose
(B) Insulin
(C) Thyroxin
(D) Non-Apinefreen

37. Are heavy exercises good for sound sleep?
(A) Yes
(B) No
(C) Sometimes
(D) Never

38. Balanced diet contains
(A) Protein
(B) Vitamin
(C) Carbohydrates
(D) All of the above

39. The longest bone in human body is?
(A)Ulna
(B) Tibia
(C)Femur
(D) Humerus

40. The main source of vitamin ‘A’ is?
(A)Egg
(B) Banana
(C)Carrot
(D) Potato

41. Fatigue comes during training due to?
(A) Lactic acid
(B) Adrenal
(C)Carbon Di Oxide
(D) pH-Factors

42. What energy do minerals supply to the body?
(A) Chemical
(B) Electrical
(C) Thermal
(D) No energy

43. The Olympic games in 2016 will be held at?
(A) London
(B) America
(C) Holland
(D) Brazil

44. The measuring instrument of Blood pressure is?
(A) Steadiometer
(B) Menometer
(C) Sphygmomanometer
(D) Dynamometer

45. The minimum number of players required in a team to start a
Basketball match is?—
(A) 4
(B) 5
(C) 3
(D) 12

46. What is Blood?
(A) Tissue
(B) Liquid Tissue
(C) Blood Platelets
(D) Special Tissue

47. Water percentage in plasma is?
(A)60%
(B) 70%
(C)80%
(D) 90%

48. Who declares the ‘Olympic games close’?
(A) Chairman JOC
(B) President IOC
(C) Secretary IOC
(D) Prime Minister of the country

49. The width of a lane in an athletic track is?
(A)1.20 mt
(B) 1.21 mt
(C)1.19 mt
(D) 1.22 mt

50. During a hockey match, if the ball is stuck in the Goalkeeper’s pads then game is restarted
(A) By Bully
(B) By centre back pass
(C) By hit from outside ‘D’
(D) By toss

Answers:

1 C
2 C
3 B
4 A
5 D
6 A
7 D
8 D
9 D
10 D
11 A
12 D
13 A
14 D
15 A
16 C
17 C
18 C
19 B
20 B
21 C
22 C
23 D
24 B
25 B
26 A
27 A
28 A
29 C
30 D
31 D
32 A
33 A
34 C
35 C
36 B
37 B
38 D
39 C
40 C
41 A
42 D
43 D
44 C
45 B
46 B
47 D
48 A
49 D
50 A

Physical Education Teacher Written Test Help, Solved Mcqs With Answers, PPSC, SPSC, KPKPSC, BPSC, FPSC, NTS, LECTURER PHYSICAL EDUCATION, ASSISTANT PROFESSOR, PRIVATE COLLEGE PHYSICAL EDUCATION JOB TEST INTERVIEW HELPING MCQS, GOVT SCHOOLS EDUCATOR JOBS PET JOBS SOLVED MCQS FOR NTS 2014

KPKPSC Interview Result of Varios Posts

KPKPSC Interview Result Of Varios Posts

KPKPSC Interview Result of Varios Posts 

Computer Operator (BPS-12) in Elementary and Secondary Education Department (Advt: No.02/2012 (S.No.08) 
Interviews for these posts were held from 11.11.2013 to 12.11.2013. The following candidates have qualified the interview and are to be recommended to the government for appointment subject to verification of documents/domiciles etc by the Commission. If any discrepancies, found at any stage the selection/recommendation of the candidate will be cancelled accordingly.
S. No. Name with Father’s Name District
1. Sajid Khan S/O Fida Muhammad Peshawar/2
2. Irfan Ullah Khan S/O Nadir Khan Bannu/4

Female Computer Operator (BPS-12) (Female Quota) In Provincial Public Safety and Police Complaint Commission (Advt: No. 02/2013 (S.No.41) 
Interview for this post was held on 12.11.2013. Bibi Kulsoom D/O Muhammad Bashir of Distract Mansehra has candidates have qualified the interview and are to be recommended to the government for appointment subject to verification of documents/domiciles etc by the Commission. If any discrepancies, found at any stage the selection/recommendation of the candidate will be cancelled accordingly.

 

KPKPSC Interview Result Of Varios Posts

PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN © 2016