PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN

PPSC, SPSC, BPSC, KPKPSC, AJKPSC, FPSC, NTS, ENTRY TESTS, EXAM HELP

Lecturer Professor Jobs Help 2016-17 CTI Jos Help 2016-17 AEO Jobs In Punjab SchoolsHelp Educator Jobs Help 2016-17 Headmaster Headmistress Jobs Help 2016

Tag: MCAT Test Preparation English Mcqs

MCAT Test Preparation English Mcqs

MCAT  Test Preparation English Mcqs

Indolence gives vent to ———-disposition in human life.

a.static…

b.energetc

c.Enthusiastic

d.Filthy

Q 104: The Quiad`s—————–enthusiasm led the Muslims of Indo_pak to independence.

a)Simplified

b)Latent

c)Onerous…

d)Threatening

Q105: He________the incident to the back of his mind.

a)Revored

b)Regulated

c)Regaiated

d)Reiegated….

Q 106 : He______ the day they had bought such a large house.

a)Hues

b)Rows

c)Rues…

d)Dues

Spot the Error :

Q107: Amjad was not conscious to the aberration he had commited in the public meeting. It was disliked by all and sundry.

Ans : A (the first underline error to. Here comes of )

Q108: Late Agha Shahi was an outstanding genious in the international affairs. He was gifted of the

A                                                                       B

acumen to judge the future events in advance.

C                                              D

Ans : B ( true ans is with)

Q 109: The Old man was sitting outside bamboozied when the svinder deprived him from his pension money by his evil tricks.

Ans : B ( not from instead of)

Q 110. The prime minister fired a broadside at the opposition leaders. A few of his remarks were not in at the mark.

Ans: D ( not at instead to)

Q 111: Lucy is the divs which performance as an opera singer is feeless.

Ans : A ( Lucy is human so correct word is whose not which)

Q 112: The police report exonerated Anwar of all charges of corruption and job was again restored.

Ans : A ( there should be from not of)

Choose the Correct Sentence in the given four.

Q 113 :

a)We should pay maximum accolade for our national heroes.

b) We should pay maximum accolade in our national heroes.

c) We should pay maximum accolade to our national heroes…

d) We should pay maximum accolade from our national heroes.

Ans : C ( Tip : the three dots … are given at the end of each correct sentence . Same in other questions)

Q114 :

a)      Does any body known why the………………………

b)      Does any body know…    ……………………………

c)       Does any body knows………………………………..

d)      Does any body know`s……………………….

(  owing to misprinting could not read the complete sentence)

Q 115:

a)      Shelley is consider to be an idealist poet.

b)      Shelley is considering  to be an idealist poet.

c)       Shelley is considers to be an idealist poet.

d)      Shelley is considered  to be an idealist poet…

Q 116:

a)      Pakistan cricket team forged an impregnable lead…

b)      Pakistan cricket team forged the impregnable lead.

c)       Pakistan cricket team forged against impregnable lead.

d)      Pakistan cricket team forged on impregnable lead.

Q 117 :

a)      A person which job involves calculating insurance risks and payments for insurance companies by studying how frequently fires , accidents , death etc. happen is called an actuary.

b)      A person who job involves calculating insurance risks and payments for insurance companies by studying how frequently fires , accidents , death etc. happen is called an actuary.

c)       A person whose  job involves calculating insurance risks and payments for insurance companies by studying how frequently fires , accidents , death etc. happen is called an actuary…

d)      A person whose job involves calculating insurance risks and payments for insurance companies by studying how frequently fires , accidents , death etc. happen are called an actuary.

Q 118:

a)      His addled brain refuse to think clearly and solve the problem.

b)      His addle brain refused to think clearly and solve the problem.

c)       His addle brain refuse to think clearly and solve the problem.

d)      His addled brain refused to think clearly and solve the problem…

Q119:

a)      The children had bloomed while their stay on the farm.

b)      The children had bloomed during their stay on the farm…

c)       The children had bloomed on their stay during the farm.

d)      The children had bloomed on their stay on the farm.

Q120:

a)      I should had business acumen.

b)      I should have business acumen…

c)       I should has business acumen.

d)      I should maybusiness acumen.

Q 121 :

a)      No one is costing aspersions on you…

b)      No one is costing aspersions to you.

c)       No one is costing aspersions at you.

d)      No one is costing aspersions with you.

Q 122 :

a)      This is one of the bifurcated read.

b)      This is one of the bifurcated reads…

c)       This is one of them bifurcated read.

d)      This is one off the bifurcated read.

Synonyms

Q 123 : Heinous

Ans : Find your self J

Q 124 :  Illicit :

a)      Intimate

b)      Licentious

c)       Illegal …

d)      Limited

Q 125 :   Motif

a)      Tough

b)      Stuff

c)       Motion

d)      Design …

Q 126.  Inculcate

a)      Calculate

b)      Instill …

c)       Instgate

d)      Stimulate

Q 127. INIQUITY

a)      Wickedness…

b)      Inequality

c)       Injustice

d)      Efficacy

Q 128. INTRANSIGENT

a)      Parallel

b)      Inflexible…

c)       Adventurous

d)      Spirited

Q 129. LAMPOON

a)      Irk

b)      Gratification

c)       Lacerate

d)      Ridiclue…

Q130. MESMERIIZE

a)      Objectify

b)      Modify

c)       Amalgamate

d)      Pascinate …

131. OBLITERATE

a) sanctify

b) Obscure

c) Annihilate …

d) Oplate

Q 132. MALEVOLENCE

a)      Empathy

b)      Maligning

c)       Hostility …

d)      Management

PUBLIC SERVICE COMMISSION & OTHER TESTS INFORMATION IN PAKISTAN © 2016